Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 06 /20:04

Apdovanoti geriausi Lietuvos sportininkai – Laura Asadauskaitė, Jonas Valančiūnas ir Simona Krupeckaitė

Penkiakovininkei Laurai Asadauskaitei įteiktas geriausios Lietuvos sportininkės prizas – skulptūra „Šaulys“. Lietuvos tautinio olimpinio komiteto organizuojamų tradicinių rinkimų laureatai penktadienį iškilmingai apdovanoti Vilniuje.
Jonas Valančiūnas, Laura Asadauskaitė ir Simona Krupeckaitė.
Jonas Valančiūnas, Laura Asadauskaitė ir Simona Krupeckaitė. / A.Ufarto/BFL nuotr.

Sėkmė nustebino

Po motinystės atostogų į didįjį sportą 2011-aisiais sugrįžusi 27-erių penkiakovininkė iš karto puolė pildyti savo trofėjų kolekciją. L.Asadauskaitė šiemet iškovojo du bronzos medalius pasaulio čempionate, finaliniame pasaulio taurės etape tapo vicečempione, Europoje finišavo penkta ir užsitikrino vietą 2012 metų Londono olimpinėse žaidynėse.

L.Asadauskaitės nuopelnai nebeliko nepastebėti – geriausia Lietuvos sportininke ji buvo išrinkta iš šalies sporto žurnalistų. Be to, penkiakovininkė apdovanota ir kaip geriausia praėjusių metų Lietuvos kariuomenės sportininkė.

Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Laura Asadauskaitė
Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Laura Asadauskaitė

Penktadienio vakarą rankose spausdama dar vieną prizą, geriausiam Lietuvos sportininkui tradiciškai įteikiamą skulptūrą „Šaulys“, L.Asadauskaitė kuklinosi. „Aišku, labai džiaugiuosi, tačiau man tai netikėta. Tik giliai širdyje tikėjau, kad galiu pasiekti tokių rezultatų jau pirmais metais po motinystės atostogų“, – teigė penkiakovininkė, kuriai atiteko ir 30 tūkst. litų čekis.

L.Asadauskaitę nustebino ir antrą vietą rinkimuose užėmęs J.Valančiūnas. „Toks jaunas vaikinas nukonkuravo sporto elitą. Tačiau Lietuvoje, kur populiariausia sporto šaka yra krepšinis, neįmanoma, kad tarp geriausių sportininkų trejetuko nepatektų nė vienas krepšininkas“, – pridūrė L.Asadauskaitė. Pati ji prisipažino geriausiu 2011-aisiais metais būtų rinkusi irkluotoją Mindaugą Griškonį.

Paklausta, ar sulaukė sveikinimo iš buvusios kolegės Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės rinktinėje Donatos Rimšaitės, kuri 2011-aisiais skandalingai perbėgo į Rusiją, L.Asadauskaitė atsakė neigiamai. „Gal ji net nežino“, – nesmerkė penkiakovininkė.

Ne tik pergalėmis, bet ir išvaizda iškilmingame apdovanojimų vakare žibėjusi L.Asadauskaitė prisipažino, kad šukuosenai ir aprangai penktadienį sugaišo visą dieną. „Šiandien treniruotės nebuvo“, – nusišypsojo geriausia 2011 metų Lietuvos sportininkė.

Dominuoja moterys

Moteris geriausia Lietuvos sportininke tapo trečius metus iš eilės. 2009-2010 metais šis prizas priklausė Simonai Krupeckaitei, kuri šįkart liko trečia ir gavo 15 tūkst. litų čekį. 29-erių treko dviratininkė skambiausią pergalę 2011-aisiais pasiekė pasaulio čempionate – sidabras asmeninio sprinto rungtyje.

Antrąją vietą nuo 1994 metų rengiamuose rinkimuose užėmė krepšininkas Jonas Valančiūnas (apdovanotas ir 20 tūkst. litų čekiu). 19-metis triumfavo pasaulio jaunių krepšinio čempionate, kur buvo išrinktas naudingiausiu žaidėju, o su vyrų rinktine Europos pirmenybėse namuose užėmė 5 vietą.

„Labai netikėta, nustebau. Geros emocijos“, – džiaugėsi J.Valančiūnas.

Galbūt ir per jaunas. Nežinau, ar esu vertas, bet jeigu taip įvyko – man malonu, – kalbėjo J.Valančiūnas.

Jaunajam Lietuvos krepšinio talentui pro ausis neprasprūdo ir vyresnių šalies sportininkų pastabos, kad jis dar per jaunas tokiems apdovanojimams. „Galbūt ir per jaunas. Nežinau, ar esu vertas, bet jeigu taip įvyko – man malonu“, – kalbėjo J.Valančiūnas.

Paklaustas, kokią kitą sporto šaką, be krepšinio, mėgsta labiausiai, J.Valančiūnas išskyrė irklavimą, o geriausio 2011 metų Lietuvos sportininko prizą ir pats būtų atidavęs L.Asadauskaitei.

Iš karto po apdovanojimų vakaro į Vilniaus „Lietuvos ryto“ treniruotę ruoštis šeštadienio mačui prieš Kauno „Žalgirį“ išskubėjęs vidurio puolėjas prisipažino, kad aikštelėje jaučiasi laisviau, nei tokiose šventėse. „Mano darbas yra aikštelėje, todėl ten geriau jaučiuosi, mažiau jaudinuosi“, – atviravo J.Valančiūnas.

Penktadienį jam atiteko ir dar vienas apdovanojimas – geriausia 2011 metų komanda buvo išrinkta pasaulio čempionė Lietuvos vaikinų (iki 19 metų) krepšinio rinktinė, kurios lyderiu ir buvo J.Valančiūnas. „Be komandos nebūčiau nieko pasiekęs“, – diplomatiškai į klausimą, kuri pergalė svarbesnė, atsakė jaunasis vidurio puolėjas.

Prašė nebėgti iš Lietuvos

Iškilmingame vakare dalyvavo ir būrys politikų. Sportininkus pasveikinusi Seimo pirmininkė Irena Degutienė dėkojo jiems už supratingumą ne pačiais geriausiais finansiniais laikais ir nebėgti iš Lietuvos. „Finansų stygius baigis“, – pažadėjo I.Degutienė.

Iš geriausiųjų dešimtuko apdovanojimų vakare nedalyvavo Egidijus Kavaliauskas, Mindaugas Griškonis, Virgilijus Alekna ir Rūta Meilutytė.

Geriausi 2011 metų Lietuvos sportininkai
Vieta Sportininkas Sporto šaka Taškai
1 Laura Asadauskaitė šiuolaikinė penkiakovė 53936
2 Jonas Valančiūnas krepšinis 51674
3 Simona Krupeckaitė dviračių sportas, trekas 37294
4 Egidijus Kavaliauskas boksas 34562
5 Giedrius Titenis plaukimas 32219
6 Mindaugas Griškonis irklavimas 29270
7 Virgilijus Alekna lengvoji atletika 20492
8 Rūta Paškauskienė stalo tenisas 17424
9 Tomas Gadeikis ir Raimundas Labuckas baidarių ir kanojų irklavimas 16266
10 Rūta Meilutytė plaukimas 12499

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius