Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2010 12 14

Apdovanoti geriausi metų sportininkai

Lietuvos sporto žurnalistų federacija apdovanojo geriausius 2010 metų sportininkus. Daugiau nei 50 sporto žiniasklaidos atstovų rinko geriausią sportininkę, sportininką, komandą ir trenerį.
Lietuvos sporto žurnalistų federacijos išrinktų laureatų apdovanojimas
Lietuvos sporto žurnalistų federacijos išrinktų laureatų apdovanojimas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Geriausia 2010 metų sportininke paskelbta pasaulio ir Europos čempione tapusi treko dviratininkė Simona Krupeckaitė, beje, apdovanojimo išvakarėse minėjusi savo gimimo dieną. „Man labai smagu, kad vėl tapau šių rinkimų laureate. Tikiuosi, kad kitais metais pavyks nudžiuginti gerbėjus pergalėmis ir iškovoti olimpinį kelialapį. O Londone 2012 metais tikiuosi užkopti ant garbės pakylos“, – sakė sportininkė. „Ant aukščiausio laiptelio“, – pataisė ją apdovanojimą įteikęs LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas.  Antrą vietą moterų rinkimuose užėmė stalo tenisininkė Rūta Paškauskienė, kuri dėl varžybų Prancūzijoje negalėjo atsiimti prizo. Trečia liko penkiakovininkė Donata Rimšaitė.

Vyrų rinkimuose nugalėjo krepšininkas Linas Kleiza. Už NBA Toronto „Raptors“ klube žaidžiantį sportininką apdovanojimą atsiėmęs krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas pašmaikštavo, kad gyvenime būna dviejų rūšių juostos: mėšlo ir medaus. Po labai prastų 2009 metų Lietuvos krepšinis mėgavosi saldžiomis pergalėmis šiemet. Be abejo, ryškiausias laimėjimas – vyrų rinktinės iškovota pasaulio čempionato bronza, tačiau ne mažiau vilčių teikia 18–mečių vaikinų pelnytas žemyno čempionų titulas. „Man neramu, kaip reikės suburti 2011 metų rinktinę, nes kai kurie sportininkai, pastaraisiais metais dėl vienokių ar kitokių priežasčių negynę rinktinės garbės, buvo žadėję, kad kai čempionatas vyks Lietuvoje, jie tikrai žais. Kas pateks į tą dvyliktuką, aš net bijau spėti. Bet tai jau trenerio Kęstučio Kemzūros galvos skausmas“, – sakė V.Garastas.

Antrą vietą sportininko rinkimuose užėmė tenisininkas Ričardas Berankis, trečias liko sunkiaatletis Aurimas Didžbalis.

Geriausia metų komanda išrinkta vyrų krepšinio rinktinė (antra vieta atiteko 18–mečių vaikinų krepšinio komandai, trečia – Lietuvos jaunimo regbio rinktinei), o metų trenerio titulą pelnė K.Kemzūra, rinkimuose aplenkęs S.Krupeckaitės trenerį Dmitrijų Leopoldą ir šiuolaikinės penkiakovės specialistą Jurijų Moskvičiovą. 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje