Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 22

Apklausa: išrinkite 2011 metų Lietuvos sportininką

Naujienų portalas 15min.lt baigiantis metams skaitytojams primena svarbiausius metų akcentus ir siūlo išrinkti „Metų įvykį“ įvairiausiose kategorijose. Šį kartą kviečiame išreikšti savo nuomonę geriausio 2011 metų Lietuvos sportininko rinkimuose.
Metų sportininko rinkimai.
Metų sportininko rinkimai / 15min.lt montažas

Pasirinkti tikrai yra iš ko – Lietuvos sportininkai pasiekė ne vieną skambią pergalę Europos ir pasaulio čempionatuose. Tačiau kuris buvo geriausias?

Reuters/Scanpix nuotr./Virgilijus Alekna
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Virgilijus Alekna

Prie medalių Lietuvą pripratinęs disko metikas Virgilijus Alekna (39 m.) šiemet pasaulio čempionate liko be apdovanojimo, tačiau atsigriebė IAAF „Deimantinėje lygoje“, tapdamas nugalėtoju.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Penkiakovininkė Laura Asadauskaitė grįžo į Lietuvą su sidabro medaliu.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Laura Asadauskaitė

Vos grįžusi po motinystės atostogų Laura Asadauskaitė (27 m.) apie save priminė medaliais. Jų penkiakovininkė šiemet pelnė daugiau, nei visi vyrai kartu sudėjus: bronzos medalis pasaulio čempionato asmeninėje ir mišrios estafetės rungtyse, penkta vieta Europos pirmenybėse bei sidabras pasaulio taurės varžybų finale.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Viktorija Čmilytė
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Viktorija Čmilytė

Šachmatininkė Viktorija Čmilytė (28 m.) šiemet pirmą kartą karjeroje tapo Europos čempione, o proto žaidimų žaidynėse tapo pasaulio vicečempione šachmatų užrištomis akimis rungtyje.

AFP/Scanpix nuotr./Raimundas Labuckas ir Tomas Gadeikis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Raimundas Labuckas ir Tomas Gadeikis

Tomas Gadeikis (27 m.) ir Raimundas Labuckas (27 m.) išlieka nepralenkiami dviviečių kanojų 200 m irklavime. Šiemet šioje rungtyje jie penktą kartą iš eilės tapo Europos ir trečią – pasaulio čempionais.

Scanpix nuotr./Mindaugas Griakonis svajoja apie pasaulio čempionato medalį
„Scanpix“ nuotr./Mindaugas Griškonis

Irkluotojas Mindaugas Griškonis (25 m.) šiemet pasipuošė auksu Europos čempionate, pasaulio pirmenybėse toje pačioje 2 000 m rungtyje liko septintas.

Reuters/Scanpix nuotr./Žydrūnas Ilgauskas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Žydrūnas Ilgauskas

Krepšininkas Žydrūnas Ilgauskas (36 m.) šiemet antrą kartą buvo per žingsnį nuo savo svajonės išsipildymo – kovojo stipriausios pasaulio krepšinio lygos (NBA) superfinale, bet ir vėl nesėkmingai.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Jurgis Kairys
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Jurgis Kairys

Akrobatinio skraidymo meistras Jurgis Kairys (59 m.) dar kartą įrodė savo talentą – pasaulio čempionate laimėjo bronzą.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Egidijus Kavaliauskas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Egidijus Kavaliauskas

Svorio kategorijos iki 69 kg boksininkas Egidijus Kavaliauskas (23 m.) 2011-aisiais džiaugėsi bronzos medaliu pasaulio čempionate.

Reuters/Scanpix nuotr./Simona Krupeckaitė
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Simona Krupeckaitė

Treko dviračių žvaigždė Simona Krupeckaitė (29 m.) savo gerbėjų be pergalių nepaliko ir šiemet. Dviratininkė tapo pasaulio vicečempione asmeninio sprinto rungtyje. Komandiniame ji užėmė 6 vietą, o Europos pirmenybėse keirine buvo penkta.

A.Pliadžio/LTOK nuotr. /Rolandas Maačinskas
A.Pliadžio/LTOK nuotr. /Rolandas Maščinskas

Irkluotojas Rolandas Maščinskas (19 m.) poroje su Sauliumi Ritter šiemet tapo Europos čempionais 2 000 m rungtyje, o tą pačią distanciją irkluodamas vienas pasaulio jaunimo (iki 23 metų) pirmenybėse liko trečias.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rūta Paakauskienė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rūta Paškauskienė

Vėlai atsiskleidusi stalo tenisininkė Rūta Paškauskienė (34 m.) savo apdovanojimų kolekciją gausiai pildė ir šiemet: Europos čempionato auksas moterų dvejetų ir sidabras mišraus dvejetų varžybose.

Augusto Četkausko nuotr./Vilma Rimaaitė
Augusto Četkausko nuotr./Vilma Rimšaitė

Daug metų Lietuvos vardą mažųjų dviračių krose (BMX) garsinanti Vilma Rimšaitė (28 m.) šiuos metus vadina geriausiais karjeroje: pasaulio universiados auksas, ketvirta vieta Europos ir šešta – pasaulio čempionatuose.

`arūno Mažeikos/BFL nuotr./Žydrūnas Savickas
Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Žydrūnas Savickas

Galiūnas Žydrūnas Savickas (36 m.) šiemet pasaulio čempionate pagerino net tris planetos rekordus, bet liko antras. Lietuvis pasaulio čempionu tapo rąsto kėlimo rungtyje, o Lietuvoje stipriausiojo vardu džiaugėsi jau 12 kartą.

Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Jonas Valančiūnas
Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Jonas Valančiūnas

Krepšininkas Jonas Valančiūnas (19 m.) šiemet buvo pagrindinis Lietuvos jaunių (iki 19 metų) pasaulio čempionato aukso medalių kalvių. Jaunasis vidurio puolėjas buvo išrinktas naudingiausiu turnyro žaidėju, o vėliau debiutavo ir vyrų krepšinio rinktinėje, su kuria Europos čempionate užėmė 5 vietą.

Reuters/Scanpix nuotr./Dainius Zubrus
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Dainius Zubrus

Vienintelis stipriausioje pasaulio ledo ritulio lygoje (NHL) rungtyniaujantis lietuvis Dainius Zubrus (33 m.) šiemet sužaidė jubiliejines – 1000-ąsias – rungtynes. Tokį įspūdingą rezultatą iki tol buvo pasiekę tik 266 pasaulio ledo ritulininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius