Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 26

Apklausa: išrinkite 2011 metų Lietuvos sporto vadovą

Naujienų portalas 15min.lt baigiantis metams skaitytojams primena svarbiausius metų akcentus ir siūlo išrinkti „Metų įvykį“ įvairiausiose kategorijose. Šį kartą kviečiame išreikšti savo nuomonę 2011 metų Lietuvos sporto vadovo rinkimuose.
Sporto vadovai
Sporto vadovai / 15min.lt montažas

Vieni į kandidatų sąrašą pateko už gerus, kiti už kiek kuklesnius darbus, tačiau visi 2011-aisiais buvo pastebimi, o jų veikla ir jos rezultatai buvo nuolat aptarinėjami.

Andriaus Ufarto/BFL nuotr./KKSD generalinis direktorius Klemensas Rimaelis
Andriaus Ufarto/BFL nuotr./KKSD generalinis direktorius Klemensas Rimšelis

2010 metų balandį Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) generaliniu direktoriumi tapęs Klemensas Rimšelis iškart ėmėsi nepopuliarių reformų: sugriežtino biudžetinių lėšų naudojimo kontrolę, inicijavo visų departamentui pavaldžių viešųjų įstaigų auditą. Viskas tam, kad kuo daugiau biudžetinių lėšų pasiektų pačius sportininkus, o sporto organizacijų veikla taptų kuo skaidresnė.

`arūno Mažeikos/BFL nuotr./Raimondas Žutautas
Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Raimondas Žutautas

Nepaisant to, kad futbolo gerbėjai jį keikė, rinktinės žaidėjai kritikavo, o Lietuva FIFA reitinge vis smuko žemyn, Raimondas Žutautas, nacionalinės futbolo rinktinės vyriausiasis treneris, savo pozicijos nekeitė: dėl rezultatų nuosmukio jis nekaltas, tiesiog – toks mūsų futbolo lygis. Be to, metinėje savo darbo ataskaitoje R.Žutautas pažymėjo, kad daugumą tikslų 2011-aisiais pavyko įgyvendinti.

AFP/Scanpix nuotr./Lietuvos vyrų krepainio rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra
AFP/„Scanpix“ nuotr./Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra

2010-aisiais Kęstutis Kemzūra debiutavo Lietuvos krepšinio rinktinės trenerio poste ir nuvedė komandą iki pasaulio čempionato bronzos. Tačiau 2011-ieji rinktinės vedliui buvo dar sunkesni: milžiniškas spaudimas, kurį kėlė tik auksu išmatuojami tautos lūkesčiai, rinktinės lyderių traumos, nesibaigusios net paties Europos čempionato metu, sensacingas pralaimėjimas makedonams, bet galiausiai – išsaugotos viltys žaisti Londono olimpinėse žaidynėse.

A.Pliadžio nuotr./LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas
A.Pliadžio nuotr./LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas

Artūras Poviliūnas Lietuvos tautiniam olimpiniam komitetui (LTOK) vadovauja nuo 1988 metų, kai  šis buvo įkurtas. Ilgametis LTOK vadovas po Londono olimpinių žaidynių žada trauktis, tačiau kol kas A.Poviliūnas išlieka vienu įtakingiausių žmonių Lietuvos sporto padangėje. Tai, kad LTOK turi stuburą, A.Poviliūnas pademonstravo penkiakovininkės Donatos Rimšaitės skandale. LTOK prezidentas nepasidavė Rusijos spaudimui iš Lietuvos pabėgusiai D.Rimšaitei suteikti leidimą startuoti olimpiadoje po Rusijos vėliava.

`arūno Mažeikos/BFL nuotr./Mindaugas `pokas
Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Mindaugas Špokas

Kai Lietuvai buvo žarstomi komplimentai už geriausiai per visą istoriją suorganizuotą Europos krepšinio čempionatą, Mindaugas Špokas stovėjo pirmoje eilėje. Būtent jis dirigavo visam organizaciniam ansambliui ir daugiausiai prisidėjo, kad krepšinio šventė Lietuvoje pavyktų. „Eurobasket 2011“ organizacinio komiteto direktorius ir pats nesikuklino, nuolat kartodamas, kad Europos čempionatas organizacine prasme pavyko geriau nei tikėtasi.

`arūno Mažeikos/BFL nuotr./Vladimiras Romanovas
Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Vladimiras Romanovas

Kauno „Žalgirio“ savininkas Vladimiras Romanovas dėmesio sulaukia, ko gero, daugiau nei bet kuris „Žalgirio“ krepšininkas, o jo pasisakymai nuolat sukelia aistras. Tarsi Don Kichotas su mafija sporte kovojantis V.Romanovas 2011-aisiais galėjo jaustis pranašesnis už savo skeptikus – iš pagrindinio varžovo „Lietuvos ryto“ žalgiriečiai nugvelbė visus įmanomus vietinius trofėjus, o blankiai pradėtas Eurolygos sezonas galiausiai paženklintas patekimu į „Top-16“ etapą. Be to, 2011 metais V.Romanovas buvo apdovanotas už nuopelnus garsinant Lietuvos vardą.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Antanas Guoga
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Antanas Guoga

Grasino nutraukti paramą Lietuvos sportui, bet galiausiai to nepadarė. Žadėjo „Lietuvos rytui“ nupirkti Liną Kleizą, bet galiausiai to neprireikė. Kaip ir milijoninių premijų, kurias Antanas Guoga krepšininkams žadėjo laimėto Europos čempionato atveju. Dabar jis kalba apie finansines premijas medalius Londono olimpiadoje iškovosiantiems sportininkams. Nepaisant to, kad ne visi skambūs A.Guogos pareiškimai virsta tikrove, jis išlieka vienu didžiausių krepšinio mecenatų Lietuvoje. Ir ne tik: jis taip pat šiemet užėmė Lietuvos krepšinio rinktinės vadovo pareigas ir tapo olimpinės rinktinės Londone atašė.

`arūno Mažeikos/BFL nuotr./Liutauras Varanavičius
Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Liutauras Varanavičius

Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Liutauras Varanavičius tiki, kad per dešimt metų futbolas gali tapti masiškiausia sporto šaka Lietuvoje. LFF didžiuodamasi tvirtina, kad laisvalaikiu futbolą žaidžiančių žmonių skaičius Lietuvoje pastaraisiais metais išaugo daugiau nei 10 kartų. Gerėjanti infrastruktūra ir stiprėjantys klubai – apie tai pat kalba LFF prezidentas, futbolo vystymąsi Lietuvoje apibūdinantis dviem žodžiais: „stabilus augimas“.

`arūno Mažeikos/BFL nuotr./Darius Mockus
Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Darius Mockus

Lietuvos teniso sąjungos Garbės prezidentas Darius Mockus labiau sporto mecenatas nei sporto vadovas, tačiau daugiausia jo pastangomis teniso augimas Lietuvoje įgauna vis didesnį pagreitį. Būtent jis organizavo milžiniško susidomėjimo sulaukusią pajėgiausių Lietuvos tenisininkų Ričardo Berankio ir Lauryno Grigelio dvikovą, ir jau kalba apie „Challenger“ serijos turnyro Lietuvoje atsiradimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius