Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 17

Apmaudi nesėkmė: pasaulio jaunių stalo čempionate lietuviui koją pakišo... suskilusi raketė

Manamome, Bahreine, vykstančiame pasaulio jaunių (iki 18 metų) stalo teniso čempionate apmaudžiai nepasisekė vieninteliam Lietuvos atstovui Tomui Mikučiui.
Stalo tenisininkas Tomas Mikutis
Stalo tenisininkas Tomas Mikutis / Red.arch. nuotr.

Tai paaiškėjo po ketvirtadienį pasibaigusio paskutinio trijų dalyvių 6 grupės turnyro mačo, kuriame argentinietis Juanas Daheras (ITTF-157) 4:1 nugalėjo Kanados atstovą Louisą Wongą (ITTF-385).

Išvakarėse vykusiame pirmajame grupės mače su problemomis susidūrė aštuoniolikmetis Tomas Mikutis. 47-ą vietą tarptautinės stalo teniso federacijos (ITTF) jaunių reitinge užimantis lietuvis pirmąjį susitikimą turėjo žaisti su Kanados atstovu Louisu Wongu, tačiau varžybų teisėjui užkliuvo Lietuvos žaidėjo raketė.

Teisėjui pasirodė, kad ši yra įskilusi daugiau, nei leistina norma, ir reikia raketę pasikeisti. Du setus T.Mikutis žaidė su skolinta rakete ir nusileido varžovui 10:12, 6:11. Supratęs, kad gali pralaimėti varžovui, o tai lemtų sportininko reitingo pokyčius į blogąją pusę, T.Mikutis nebaigė susitikimo.

„T.Mikutis buvo šokiruotas dėl tokio teisėjų sprendimo, nes Europos suaugusiųjų čempionate ir Vokietijos atvirajame jaunių čempionate nei vienam teisėjui ta pati raketė neužkliuvo. Du setus Tomas bandė žaisti ne su savo rakete, tačiau po patirto šoko ir psichologinės įtampos, vaikinas nesugebėjo pasipriešinti kanadiečiui. Po kelių setų bandymo lietuvis nutraukė kovą, o tai turėtų padėti išsaugoti sunkiai kauptus reitingo taškus“, – rašo Lietuvos stalo teniso asociacija.

T.Mikutis pridūrė, kad šios varžybos jam buvo labai svarbios ir joms jis ruošėsi daug ir intensyviai.

Antrajame grupės mače, kuriame T.Mikutis 4:1 nugalėjo argentinietį Juaną Daherą, teisėjui lietuvio raketė įtiko.

Trims stalo tenisininkams iškovojus po vieną pergalę, pirmoji vieta atiteko argentiniečiui, antroji – Kanados atstovui, o T.Mikutis liko trečias grupėje ir pasitraukė iš varžybų. Į pagrindinį turnyrą pateko pirmąsias dvi vietas užėmę grupės žaidėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius