Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 29

Ar Lietuva įstengs medalius namo vežantiems sportininkams išmokėti milijoną litų premijų?

„Kas sakė, kad skaičius 13 yra nesėkmingas? Šie 2013-ieji Lietuvos sportui yra paklaikusiai sėkmingi – medaliais tiesiog lyja. Ir mes pasirengę atsidėkoti sportininkams už jų iškovotus apdovanojimus Vyriausybės numatytomis premijomis, nors kai kurių atletų pergalės mus apstulbino“, – teigė jau mažiausiai milijoną premijoms turėsiantis išleisti Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) direktorius Klemensas Rimšelis.
Rūta Meilutytė – pasaulio plaukimo čempionė
Rūta Meilutytė – pasaulio plaukimo čempionė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

SPORTO grupė „Facebook“ jau turi beveik 8 tūkstančius gerbėjų. Prisijunk ir tu, spausk LIKE ir sužinok įdomiausias naujienas.

Per vasarą Lietuvos atletai sporto aistruolius maloniai varė iš proto – vos ne kas savaitę oro uostuose, autobusų ar traukinių stotyse buvo pasitinkami šalies sportininkai, vežantys apdovanojimus iš įvairiausio rango tarptautinių varžybų.

Garsiausi kol kas šių metų pergalių akordai – plaukikės Rūtos Meilutytės dvigubas triumfas pasaulio čempionate ir tik ką į Lietuvą pasaulio šiuolaikinės penkiakovės čempionais iš Taivano sugrįžę Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir Justinas Kinderis.

Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimu už planetos auksą ir sidabrą R.Meilutytei priklauso 130 tūkst. litų premija, o penkiakovininkams premijoms KKSD turėtų atseikėti po 80 tūkst. litų.

„Patikėkite, Rūta ne iš dangaus nukrito – mes planavome, kad olimpinė čempionė planetos pirmenybėse pasirodys sėkmingai. Taip pat ir penkiakovininkus įtraukėme į šių metų mūsų departamento lėšų asignavimus. Ir net krepšinio rinktinė yra planuose – jei ji laimėtų Europos čempionato auksą, jai bus paruošta maždaug 450 tūkst. litų premijoms“, – sakė KKSD vadovas.

Kitą vertus, Sporto departamento vadovams šiek tiek teks pasukti galvas, kaip surasti pinigų premijoms tiems, kurie pateikė mūsų valstybei staigmeną.

„Kurčiųjų žaidynių rezultatai mus nustebino. Juk negali net planuoti tokių renginių: nežinai, kas ten atvyks, kas kovos ir kaip atrodys mūsų atstovai“, – dėstė K.Rimšelis.

Kurčiųjų žaidynėse Lietuvos delegacija pasirodė kaip niekad galingai: laimėjo 4 aukso, 5 sidabro ir 4 bronzos medalius. Už pirmąją vietą šiose žaidynėse Vyriausybės sprendimu laimėtojui privalu išmokėti 60 tūkst. litų, už antrąją – 30-imt ir už trečiąją – 20 tūkst. litų. Iš viso KKSD kurčiųjų sporto geriausiems atstovams turi surasti papildomai 470 tūkst. litų.

„Dar pridėkite ir sėkmingus lietuvių studentų startus universiadoje – pergales iškovojusiems sportininkams mes išmokėsime 217 tūkst. litų“, – dėliojo skaičius sporto ministras.

Daugiausia – 30 tūkst. litų gaus du auksus universiadoje laimėjęs kanojininkas Jevgenijus Šuklinas.

Tad tik susumavus pagrindinių vasaros sporto įvykių rezultatus, KKSD sportininkams privalo premijomis išmokėti apie milijoną litų. Tačiau dar nesibaigė pasaulio irklavimo čempionatas, kelios kitų olimpinių sporto šakų Europos ar pasaulio pirmenybės.

„Sportas – ne stichinė nelaimė ir iš Vyriausybės rezervo fondo pinigų mes negausime. Visos premijos bus iš mūsų asignavimų. Jei ir toliau taip sėkmingai mūsų šalies sportininkai į Lietuvą veš medalius, galime pristigti lėšų. Bet lanksčiai į viską žiūrėsime – galbūt mažą dalį premijų išmokėsime ne šiemet, o kitais metais. Bet tai tik kraštutinis atvejis – kol kas apie tai negalvojama“, – sakė K.Rimšelis.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius