-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 18

Ar vasarą V.Putinas lies kraują Ukrainoje ir per žaidynes: aiškėja rusų olimpiečių skaičius

Nors bombomis ir smūgiais Rusija tęsia Ukrainos okupaciją, šalis-agresorė ketina siųsti savo šalies atstovus į šių metų Paryžiaus olimpines žaidynes. Jų negalės būti daug šių metų vasarą, bet pastaruoju metu preliminarus skaičius išaugo penkis kartus.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / „AP“/„Scanpix“

Rusijos sporto valdininkai pastaruoju metu viešojoje erdvėje atrodė susiskaldę olimpinių žaidynių klausimu.

Nepaisant Rusijos tęsiamo bombardavimo Ukrainoje, Tarptautinis olimpinis komitetas yra leidęs dalyvauti rusų ir baltarusių sportininkams šių metų olimpinėse žaidynėse Paryžiuje su neutraliu statusu.

Bet yra sąlyga, kad šalių agresorių atstovai negali būti iš karinių struktūrų ar pasisakyti už karą, o tai stato į nepatogią padėtį militaristinės šalies vadovus.

Pastaruoju metu vieni rusų sporto valdininkai reiškė gana įvairias nuomones, nesulaukdami aiškaus nurodymo iš savo vadovo.

Vladimiras Putinas vengė aiškiai pasakyti saviems, jam buvo sunku atsakyti ir į Emmanuelio Macrono iškeltą priminimą.

Prancūzijos prezidentas savaitgalį per interviu Ukrainos televizijai pareiškė, kad prašys per olimpines žaidynes nutraukti Ukrainos bombardavimą, nes istoriškai karai būdavo stabdomi per jas.

„Reikalausime nutraukti ugnį. Jie (rusai) privalo tai padaryti. Taip visada būdavo“, – Ukrainos žurnalistui sakė E.Macronas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Emmanuelis Macronas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Emmanuelis Macronas

Rusija seniai laužo tarptautinius susitarimus, o V.Putinas nebuvo linkęs ką nors žadėti olimpinėms žaidynėms, kurios vyks liepos 26 – rugpjūčio 10 dienomis.

„Aš nežinau apie Prancūzijos prezidento pareiškimus, mes pasiruošę pergalvoti visus klausimus, bet visada, bet kuriuo atveju, veiksime dėl Rusijos interesų“, – propagandiniam „Ria Novosti“ naujienų kanalui sakė V.Putinas.

Vida Press nuotr./Vladimiras Putinas savo prezidentinėje kampanijoje naudojo ir nepilnametę čiuožėją Kamilą Valijevą.
Vida Press nuotr./Vladimiras Putinas savo prezidentinėje kampanijoje naudojo ir nepilnametę čiuožėją Kamilą Valijevą.

Rusijos prezidentas pats apkaltino Tarptautinį olimpinį komitetą, akivaizdžiai priekaištaudamas dėl rusų sportininkams nustatytų ribojimų.

„Kalbant apie olimpines žaidynes, olimpinio komiteto valdininkai išverčia visą olimpinio judėjimą, olimpizmą. Jie rauna pačias tarptautinio sporto šaknis“, – pareiškė V.Putinas.

Jam valdant Rusija jau seniai yra pažeidusi olimpinius principus.

Nepriklausomi tyrėjai yra nustatę, kad per Sočio olimpines žaidynes šeimininkai vykdė valstybinę dopingo mėginių klastojimų sistemą, kuomet agentai keitė buteliukus per dopingo laboratorijos sieną.

Jau po šio skandalo Tarptautinis olimpinis komitetas darė nuolaidų rusams, leidęs dalyvauti kitose žaidynėse su neutralia vėliava.

Dabar, Rusijai trečius metus vykdant pilnos apimties karą Ukrainoje, Paryžiuje turėtų pasirodyti būrys rusų ir baltarusių sportininkų, kurie varžysis be nacionalinių spalvų, himno ir vėliavos.

Tai verčia burbėti Rusijos sporto valdininkus, bet Rusijos olimpinio komiteto prezidentas Stanislavas Pozdniakovas, besiskųsdamas rusų sportininkų „diskriminacija“, patvirtino, kad šalis deleguos saviškius į Paryžių vasarą.

„Deja, „Paryžius 2024“ negali pasiūlyti lygių teisių Rusijos sportininkams, bet mes niekada nepalaikome boikoto. Mes palaikome Rusijos atletus“, – sakė jis.

„Scanpix“/AP nuotr./ROC prezidentas Stanislavas Pozdniakovas
„Scanpix“/AP nuotr./ROC prezidentas Stanislavas Pozdniakovas

Skaičius išaugo penkis kartus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius