Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 22

„Ardo-Rudaminos“ žolės riedulininkų sėkmė Europos čempionų Iššūkio taurės turnyre

Gegužės 17-20 dienomis Europoje vyko įvairių divizionų žolės riedulio "Eurohockey Men’s Club Champions Challenge" turnyrai. IV divizione, Kroatijos sostinėje Zagrebe, dalyvavo ir du klubai iš Lietuvos – praėjusių metų Lietuvos čempionai Širvintų "Inta-Baltic Champingnons" ir daugkartinis Lietuvos čempionas Vilniaus “Ardas-Rudamina”.
„Ardo-Rudaminos“ komanda
„Ardo-Rudaminos“ komanda / Elidijaus Rajecko nuotr.
Temos: 1 Žolės riedulys

Jauniausiai turnyro komandai, kurios amžiaus vidurkis sudarė tik 19,5 metų, „Inta-Baltic Champingnons“ buvo debiutinis Europos turnyras, o vilniečiams – jau dešimtas ir pats sėkmingiausias komandos istorijoje.

Namo parvežta gražuolė taurė ir medaliai už pirmą vietą bei iškovota teisė kitąmet žaisti aukštesniame III diviziono „Iššūkio taurės“ turnyre.

Turnyre kovojo 8 komandos iš Kroatijos, Vengrijos, Maltos, Graikijos, Norvegijos ir Lietuvos, suskirstytos į dvi grupes po 4 komandas. Pagal varžybų reglamentą, grupėse komandos žaidė tarpusavyje ir pagal užimtas vietas vėliau kovojo su kitos grupės komandomis dėl konkrečių vietų.

Lietuvių komandos papuolė į vieną grupę su turnyro šeimininkų komanda HK „Marathon“ ir HC „Aker“ iš Norvegijos. Pirmąją turnyro dieną širvintiškiai debiutinėse rungtynėse 1:0 įveikė HC „Aker“, o vienintelį įvartį rungtynėse pelnė puolėjas Daumantas Matulevičius.

„Ardo-Rudaminos“ pirmi varžovai buvo kur kas stipresni, vieni turnyro favoritų, HK „Marathon“. Techniški ir fiziškai gerai pasiruošę varžovai daugelyje dvikovų aikštėje buvo greitesni nei vilniečiai ir tai realizavo įvarčiais.

Rungtynes kroatai laimėjo 5:2 (3:1) ir jei ne patikimas vartininko Roko Rudenkos žaidimas, skirtumas galėjo būti dar didesnis. Įvarčius „Ardui“ pelnė komandos kapitonas Valentinas Jankevičius (po mažojo kampinio) ir Kęstutis Mikutis, tiksliai užbaigęs Aliaksandro Mankouskio aštrų perdavimą.

Po pirmos varžybų dienos tolimesnė turnyro eiga abejoms Lietuvos komandoms susiklostė skirtingai – širvintiškiai pralaimėjo visas sekančias rungtynes, o ne vienose Europos turnyrų kovose jau užsigrūdinę vilniečiai pergalingai nužengė iki turnyro pabaigos.

Lietuvišką derbį 4:1 (1:1) laimėjo „Ardas-Rudamina“. 2 įvarčius nugalėtojams pelnė Jevgenij Khurs, po vieną A.Mankouski (po mažojo kampinio) ir vienas jauniausių komandos žaidėjų, 17-metis Tadas Pabijanskas. „Intai“ įvartį iš 7 m baudinio pelnė Giedrius Adomavičius.

Trečią turnyro dieną „Inta-Baltic Champingnons“ skaudžiai, net 0:8 (0:3) pralaimėjo grupės nugalėtojams, HK „Marathon“, kurie nepasigailėjo ir HC „Aker“, sutriuškinę juos net 10:0 (3:0).

Jauniems širvintiškiams į turnyro pabaigą ėmė trukti fizinės ištvermės, nes tokio intensyvumo, ne vienos dienos, turnyruose sunku žaisti net ir labiau pasiruošusiems bei patyrusiems varžovams. „Ardas-Rudamina“ paskutinėse grupės rungtynėse užtikrinta 8:2 (7:1) įveikė HC „Aker“.

Nuo pat rungtynių pradžios vilniečiai aikštėje taip užsuko įvarčių mašiną, kad šie krito vos ne kas dvi munutes – 6,7,8,10,12. Įvarčius komandai pelnė K.Mikutis (po mažojo kampinio), J.Khurs (po mažojo kampinio), Robertas Voitechovskij, Darius Preidis, T.Pabijanskas.

Po šios įvarčių krušos, tarsi norėdama atšaldyti lietuvių užsidegimą, prapliupo didelė liūtis. Per kelias minutes aikštė pasidengė dideliu kiekiu vandens, kas labai apsunkino komandoms žaidimą. Šia situacija greičiau pasinaudojo vilniečių varžovai, iki to gana retai ir nepavojingai puolę „Ardo“ vartus – 22 min. pelnė savo pirmą įvartį.

Į šį išpuolį „ardiečiai“ atsakė jau po 4 minučių realizuotu mažuoju kampiniu ir antruoju rungtynėse R.Voitechovskio įvarčiu. 33 min.krito dar vienas, septintas įvartis, kurį po gražios atakos pelnė A.Mankouski, iki tol rezultatyviose atakose sėkmingai dalinęs perdavimus komandos draugams.

Po šio įvarčio „Ardo“ įvarčių mašina tarsi užstrigo – daug įvartinių situacijų buvo neišnaudota, o akivaizdžią savo persvarą aikštėje 8 įvarčiu vilniečiai sugebėjo įtvirtinti tik 63 min.

Po eilinio A.Mankouskio perdavimo antrą savo įvartį rungtynėse ir trečią turnyre pelnė jaunasis puolėjas T.Pabijanskas. Po dviejų minučių varžovai atsakė rezultatyvia kontrataka, bet tai buvo viskas ką jie įstengė padaryti šiose rungtynėse.

„Ardas-Rudamina“, grupėje užėmęs antrąją vietą, kovoje dėl dviejų pirmųjų turnyro vietų susikovė su kitos grupės pirmąją komandą iš Graikijos, HC „Asteras Agion Anargyron“. Nuo pirmųjų rungtynių minučių iniciatyvą į savo rankas perėmė lietuviai, o varžovas, tarsi prisibijodamas, žaidė labai atsargiai.

Visgi iki didžiosios poilsio pertraukos nei vienai komandai nepavyko įmušti įvarčio, o pirmiems rungtynėse, 43 min.tai padaryti pavyko „Ardo“ žaidėjams. Po mažojo kampinio įžaidus kamuoliuką, tikslų metimą atliko komandos kapitonas V.Jankevičius.

Šia trapia persvara neteko ilgai džiaugtis – jau po 4 minučių po aštraus varžovų išpuolio vilniečiai „užsidirbo“ 7 m baudinį, neleistinai sustabdę puolėją, kurį graikai sėkmingai realizavo. Pagal rungtynių eiga buvo matyti, kad sekantis įvartis į bet kurios komandos vartus gali tapti lemiamu, rungtynių laikui einant į pabaigą įtampa aikštėje augo su kiekviena minute. 53 minutę „ardiečiai“ puikiai išnaudojo galimybę pelnyti įvartį, tiksliai išpildę mažąjį kampinį.

Tikslus buvo, vieno iš dviejų „Ardo-Rudaminos“ sudėtyje žaidusių legionierių iš Baltarusijos, J.Khurs smūgis. Per likusias iki finalinės sirenos 17 minučių visas varžovo pastangas įmušti įvartį sėkmingai neutralizavo patikimas „Ardo“ žaidimas gynyboje, atvedęs klubą į sėkmingiausią per 10 metų dalyvavimo oficialiuose Europos turnyruose rezultatą.

„Inta-Baltic Champingnons“ paskutines savo rungtynes 0:3 (0:1) pralaimėjo HC ”Kringsja“ (Norvegija) ir turnyre liko 7 vietoje. Pasibaigęs turnyras buvo puiki mokykla jauniems komandos žaidėjams, kurių pasiekimai ateityje priklauso tik nuo jų pačių norų ir pastangų tobulinant savo žaidimo įgūdžius, ir miesto pagalbos šiai perspektyviai komandai.

Su „Ardu-Rudamina“ turnyro pirmąja vieta pasidalino aikštės šeimininkai HK“Marathon“ 9:3 (4:0) įveikę kitos grupės antrąją komandą HC „Olcote“ (Vengrija).

Geriausio turnyro žaidėjo prizą pelnė „Ardo-Rudaminos“ žaidimo dirigentas, baltarusis Aliaksandr Mankouski, per ilgą savo karjerą sukaupęs didelę patirtį žaidžiant Rusijos, Italijos, Belgijos čempionatuose, įvairiuose tarpt.turnyruose atstovaujant Baltarusijos rinktinei.

Galutinė turnyro rikiuotė:

„Ardas-Rudamina“ (iškovota teisė žaisti III –iojo diviziono turnyre)

HK „Marathon“ (Kroatija) (iškovota teisė žaisti III –iojo diviziono turnyre)

3. HC „Olcote“ (Vengrija)

3. HC „Asteras Agion Anargyron“ (Graikija)

5. HC „Aker“ (Norvegija)

5. HC ”Kringsja“ (Norvegija)

7. „Inta-Baltic Champingnons“ (iškrito į V –ojo diviziono turnyrą)

7. HC „Sliema Hotsticks“ (Malta) (iškrito į V –ojo diviziono turnyrą)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius