Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 26

Arenos bus tuščios: nuo penktadienio – „ne“ žiūrovams sporto renginiuose

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga atskleidė, kokius pasiūlymus teiks Vyriausybei dėl COVID-19 suvaldymo šalyje. Vienas jų – draudimas rengti sporto renginius su žiūrovais.
„Žalgirio“ fanai
Eurolyga Kaune: „Žalgiris“ - „Valencia“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Ministras žiniasklaidai pristatė nutarimus, kuriuos Vyriausybė turėtų svarstyti trečiadienį.

„Vyriausybei bus teikiamas sprendimas dėl nutarimo Nr. 152, t.y. dėl valstybės lygio ekstremalios situacijos paskelbimo pakeitimo. Jame būtų nustatoma, jog yra draudžiami visi atvirose ir uždarose erdvėse organizuojami renginiai ir susibūrimai, išskyrus aukšto meistriškumo sporto varžybas, kurios vyksta be žiūrovų. Tai reiškia, kad arenose visos varžybos, kurios vyko su žiūrovais, turės vykti be žiūrovų“, – teigė A.Veryga.

Jei Vyriausybė pritars šiems pakeitimams, jie įsigalios nuo ateinančio penktadienio, t.y. spalio 30 dienos.

Priešingai nei sporto, kultūriniuose renginiuose žiūrovams durys dar neužsivers. Tiesa, nuo šiol teks laikytis ne metro, o dviejų metrų atstumo.

A.Veryga paaiškino, kodėl priimtas toks sprendimas.

„Logika yra labai paprasta. Jeigu žmonės susirenka į kultūros renginį, ypač jei tai yra spektaklis ar klasikinės muzikos koncertas, kur žmonės sėdi kas du metrus ir klausosi arba žiūri, tai yra viena situacija. Kita situacija yra arenoje, kur žmonės, nors ir įleidžiami laikantis tikrai griežtų tvarkų, matuojama temperatūra, registruojama, bet matome, kas vyksta su žmonėmis, kai juos pagauna azartas. Tada turbūt niekas, jokia apsauga, kad ir ką jie šnekėtų, negali suvaldyti“, – aiškino sveikatos apsaugos ministras.

Primename, jog iki šiol sporto renginiuose žiūrovų skaičius neribojamas, jei tik užtikrinamas kaukių dėvėjimas ir bent metro atstumo laikymasis.

Tokiu būdu krepšinio rungtynėse arenos galėjo būti užpildomos iki 50 proc., o Eurolygos rungtynes „Žalgirio“ arenoje dusyk stebėjo po daugiau nei 5 tūkst. sirgalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius