Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 22

Asmeninė norma – jūsų koziris chaotiškoje kasdienybėje

Įsivaizduokime koralinį rifą. Tai – savotiška jūrinė bendruomenė. Joje kiekvieno nario egzistavimas yra svarbus visai tai bendruomenei. Kiekvienas organizmas kooperuojasi su kitais koralinio rifo organizmais, įneša savo indėlį ir taip ekosistema gyvuoja toliau. Panašus principas kadaise (o kai kur net ir dabar) buvo daugelio šalių siekiamybė.
„Antrophos“ programa
„Antrophos“ programa / Anthropos nuotr.

Visuomenė, kurioje aidi šūkis: „visi vienodi, visiems po vienodai“. Kitaip tariant, visi priklauso valstybei ir turi būti tolygiai suštampuoti, idant atitiktų kolektyvizmo idėją. Laimei, laikai pasikeitė ir žmonija pasuko kitu keliu. Demokratija, individualizmas, laisvė – būtent to reikia, kad žmogus jaustųsi gerai ir būtų motyvuotas prisidėti prie visuomenės gerovės. Tačiau didi laisvė atnešė ne ką kitą, kaip pasimetimą. Kas tu? Kuo tu nori būti? Kokios tavo vertybės?  Pasimetė bei minioje ištirpo ir individualizmas, kurį laisva ir demokratiška santvarka taip šlovina.

Per dieną žmogus turi išgerti 8 stiklines vandens. Per parą žmogus turi numigti 6-8 valandas. Turite suvartoti 2500 – 3000 kcal. Padaryti 50 atsispaudimų. Jūsų intelekto koeficientas turėtų būti 120. Kas toliau?

Tokiame ir tokiame amžiuje turite būti susituokęs, pasiekęs tokią ir tokią poziciją. Turėti tiek ir tiek draugų, uždirbti tiek ir tiek pinigų. Nieko netrūksta? Trūksta. Tiesų ir taisyklių, gimusių iš pačio žmogaus vidaus. Ne autoritetingų mokslininkų primesto bendražmogiško standarto. Ne pažįstamų ir nepažįstamų žmonių brukamų gairių. O savų, asmeninių gairių ir normų. Asmeninė norma – štai kas žmogų veda į priekį ir padeda išgyventi chaotiškoje demokratijoje.

Asmeninė norma neatsiejama nuo individualizmo. Individualizmo, kurį puoselėji ir reguliuoji pats. Ji neturi nieko bendro su asmeninės laisvės normavimu ir ribojimu. Priešingai, tai – impulsas aukštesniam savo vystymuisi. Teisė į savo paties gyvenimą bei sąmoningumo auginimas.

Mes galime padalinti į lygias dalis tą patį maistą grupei žmonių. Tačiau kiekvienas jų virškins tą maistą atskirai savo virškinimo sistema. Mes galime grupę žmonių nuvežti prie jūros pakvėpuoti gryno oru. Kiekvienas jų grynu oru kvėpuos savais plaučiais. Kaip ir galime mąstyti tik už save savo pačių smegenimis. Vadinasi, ir visi kiti procesai pirmiausia turėtų prasidėti nuo mūsų pačių. Kaip mes susitvarkome su savo sveikata, aplinka, gyvenimu, finansais. Kaip šis susitvarkymas atsispindi mūsų darbo, santykių ir vertybių politikoje. Kiekvienoje mūsų dienoje.

Yra ir kita asmeninių normų kryptis. Tai – ne tik lūkesčių, standartų sau kūrimas įvairiose situacijose, bet ir jų praplėtimas, auginimas.  Taip sukuriame savo sistemą galimybių laisvėje, formuojame sveikus įpročius. Paisome savo kūno ir proto, tačiau visuomet tikimės ir siekiame daugiau. Kur gali nuvesti toks asmeninių normų kūrimas ir kėlimas? Pirmiausia, žmogus neišmėto ir nepraranda savęs kitų primestose tiesose. Žmogus įšoka į savo kelią bei sritį ir gilinasi joje. Augina potencialą santykiuose su kitais, finansų, sveikatos, sporto srityje. Savo studijose ar profesijoje. Ar dėl to jis tampa negabus kitose srityse? Ne, nes gilinantis į kelias tikslines sritis, o ne bandant viską iš eilės, sukuriama sistema. Šią sistemą, metodiką galima bet kada panaudoti dar  kitoje srityje, kurioje žmogus jaučiasi taip pat gabus.

Ką dar atneša asmeninių tikslų puoselėjimas? Leidžia išsiskirti ir būti tokiu, kuris greitai prisitaiko prie augančių žmonijos poreikių. Juk mes norime visko greitai, čia ir dabar. Mes tobuliname technologijas iki begalybės, kuriame inovatyvius produktus. Vis gi, užmirštame, jog kurdami ir tobulindami kažką kitą, turime pradėti nuo savo pačių tobulinimo. Tik taip galėsime koja kojon žengti su naujais žmonijos kūriniais ir vis labiau augančiais poreikiais.

Siekiant sumažinti atotrūkį tarp didėjančių žmogaus poreikių ir  jo paties galimybių, buvo sukurtas ir išvystytas projektas „Anthropos“. Tai – ambicingas ir inovatyvus, dešimtmetį puoselėjamas projektas. Į šį projektą noriai įsitraukė pramogų pasaulio atstovai, profesionalūs sportininkai, visuomenės ir politikos veikėjai. Prie jo vystymo prisidėjo biochemikai, biomechanikai, sporto medicinos daktarai, treneriai ir kiti specialistai.

„Anthropos“ padeda susikurti savo sistemą galimybių laisvėje. Sudėlioti asmenines normas ir tikslingai jų siekti. Kad ir ką tai liestų – sveikatą, fizinę būklę, maksimalaus produktyvumo augimą darbe, studijose, santykiuose su kitais ir pačiu savimi.

Sparčiai augančios „Anthropos“ bendruomenės vizija ir misija – padėti panaudoti visą jūsų turimą potencialą, kad pasiektumėte kuo daugiau.  Kurti šviesesnę visuomenę. Nevaržant asmeninės laisvės ir neprimetant visuotinių standartų. Pažadinant intuiciją, įžvalgą, gilinimąsi į save. Apsaugant nuo pasimetimo ir blaškymosi. Vertybių pertekliuje nepametant savęs.

„Anthropos“ projektas paremtas individualia asmenybės tobulinimo technika. 

„Anthropos“ projektas paremtas individualia asmenybės tobulinimo technika. Ši technika motyvuoja, skatina, bet neleidžia persitempti ir „perdegti“, kaip kartais būna pradėjus kryptingai siekti savo tikslų ir auginant galimybes.

Kiekvienas mūsų – unikalus ir autonomiškas. O įsiklausyti į save, keliauti savo keliu ir pasiekti daugiau, nei kadaise tikėjotės, padėsime mes. Nes mums pakeliui.

Apie projektą ir „Anthropos“ paketą galite paskaityti čia: www.anthroposcity.com.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius