Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 09 10

Aštuntą kartą Lietuvos čempione tapusi V.Andrulytė: „Džiaugiuosi, kad ant kulnų lipa jaunimas“

Šį savaitgalį Nidoje vykusiame Lietuvos Respublikos buriavimo suaugusiųjų ir jaunių čempionate ILCA6 jachtų klasėje nugalėjo olimpietė Viktorija Andrulytė. Sportininkė Lietuvoje lieka neaplenkta jau aštuonis metus iš eilės, išskyrus 2018 m. kai tuo metu buvo išvykusi į pasaulio taurės regatą Japonijoje.
Viktorija Andrulytė
Viktorija Andrulytė / Aistės Ridikaitės nuotr.

Lietuvos Respublikos buriavimo suaugusiųjų ir jaunių buriavimo čempionate dalyvavo 119 buriuotojų iš visos Lietuvos.

Jie varžėsi 7 jachtų klasėse: ILCA4, ILCA6, ILCA7, Optimist, RS Feva, F-18 ir 470. ILCA6 jachtų klasėje susitiko 22 skirtingų lyčių bei amžiaus sportininkai. Vyriausias sportininkas dalyvavęs šioje klasėje – 56, o jauniausias – 14 metų amžiaus.

Pirmoji ir antroji čempionato dienos pasižymėjo labai silpnu nepastovios krypties vėju. Penktadienį sportininkai išplaukė į marias tik 16 val. ir ant vandens praleido iki pat saulėlydžio. Šeštadienis buvo dar sudėtingesnis dėl lengvo vėjo.

Tačiau ruošdami trumpas distancijas, teisėjai sugebėjo įvykdyti visus 6 suplanuotus plaukimus. Sekmadienis atnešė 4-5 m/s (9-10 mazgų) pietų vėją ir sportininkai užbaigė dar 2 plaukimus. Viktorija Andrulytė šešiuose iš aštuonių plaukimų buvo pirma.

„Toks silpnas vėjas visuomet yra didžiulis įgūdžių išbandymas. Maža klaida gali kainuoti labai daug taškų, o klaidą padaryti – labai lengva. Juk prie tokio vėjo labiau plūduriuojame negu buriuojame”, – juokėsi olimpietė.

„Visuomet yra labai gera ir smagu sugrįžti pasivaržyti į Lietuvą, pasidalinti sukaupta patirtimi su jaunesniais sportininkais. Labai džiaugiuosi, kad jau kelinti metai iš eilės ant kulnų lipa dar pora labai perspektyvių sportininkių Lėja Savickaitė (bendroje įskaitoje 3) ir Ema Kuodytė. Olimpiniame buriavime Lietuvoje istoriškai dominuoja moterys, taigi labai tikiuosi, kad Lėjai ir Emai bus sudarytos sąlygos tobulėti ir tarptautiniame lygyje”, – džiaugėsi Viktorija.

Po Lietuvos čempionato Viktorija beveik iš karto skrenda į treniruočių stovyklą kanarų salas, kur toliau ruošis kovoti dėl vietos Paryžiaus vasaros olimpines žaidynėse. Sekanti proga iškovoti šią vietą bus jau sausį Argentinoje, kur vyks ILCA6 jachtų klasės pasaulio čempionatas.

Čia bus išdalinti septyni olimpiniai kelialapiai.

Dar 2 vietos bus atiduotos Europos šalims 2024 m. vasario 16-23 d. Atėnuose vykstančiame Europos čempionate. Ir paskutinis šansas (3 vietos) – 2024 m. balandžio mėnesį Hyeres, Prancūzijoje vyksiančioje olimpinėje savaitėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius