-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 09

Atrodo juokinga, bet tai rimta – Suomijoje rimtai užsiimama jodinėjimu lazdomis-arkliais

Maždaug 200 sportininkų iš visos Suomijos prieš savaitę Vantos mieste susirinko į kasmetinį jodinėjimo čempionatą. Skamba kaip normalus sporto renginys, tačiau čia jodinėjama ne ant arklių, o ant jų žaislinių imitacijų – lazdų su pritaisyta žaisline arklio galva. Tai itin populiarėjantis sportas tarp Suomijos paauglių ir jaunų merginų.
Suomijoje populiarus sportas – jodinėjimas lazdomis su arklio galva
Suomijoje populiarus sportas – jodinėjimas lazdomis su arklio galva / „Scanpix“/AP nuotr.

Taip, jūs supratote visiškai teisingai – 200 jaunų merginų varžėsi jodinėdamos lazdomis su arklio galva. Didžioji dalis jų pagaminta pačių sportininkių, su įvairiais papuošimais ir pan.

Suomijoje šiuo sportu jau užsiima per 10 tūkstančių žmonių, tai plinta socialiniuose tinkluose „Youtube“ ir „Instagram“. Apie tai visiškai rimtai kalba ir Suomijos jodinėjimo federacijos generalinis sekretorius Fredas Sundwallas.

VIDEO: Suomijos sportas – jodinėjimas lazdomis su arklio galva

„Tai nuostabu, kad jodinėjimas ant lazdų su arklio galva tapo toks populiarus. Tai suteikia šansą vaikams ir paaugliams susipažinti su arklių sportu, kai jie neturi galimybės sportuoti su tikrais arkliais“, – naujienų agentūrai AP sakė F.Sundwallas.

Šis sportas populiariausias internete, kur merginos dalijasi vaizdo įrašais – nuo to, kaip gaminasi savo sporto „įrankius“, iki įrašų, kaip sportuoja.

Galbūt toks užsiėmimas atrodo juokingai, ypač kai tai daro vyresni nei 10-ies metų žmonės, tačiau 20 metų Alisa Aarniomaki turi kitą nuomonę. AP ji sakė, kad šis užsiėmimas jai padėjo atsikratyti daug problemų. Ji teigė, kad toks jodinėjimas jai padėjo susitvarkyti su tėvų skyrybomis ir patyčiomis mokykloje.

„Turėjau daug problemų ir dabar jų vis dar turiu. Galiu tiesiog susitikti su draugais ir pievoje jodinėti. Tai kažkaip subalansuoja mano protą ir mintis“, – AP sakė A.Aarniomaki, kuri yra jodinėjusi ir tikrais žirgais.

Dabar mergina tuo jau neužsiima, tačiau padeda organizuoti kasmetinį Suomijos čempionatą ir jame teisėjauja.

VIDEO: Koulumestaruus 2016 // ratavideo

Kaip ir tikrame jodinėjime, šiame sportininkai varžosi keliose rungtyse – nuo šuolių per kliūtis iki dailiojo jojimo. Tai atrodo kaip vaikų žaidimas, tačiau čia irgi reikia ištvermės, aerobinių savybių, reikia bėgioti, nemažai šokinėti.

Čia nėra vaikinų, kurie pasipūtę vaikščioja ir pasakoja, ką mes turime daryti.

„Žmonėms būna labai keista tai pamatyti, ypač pirmą kartą. Dažniausiai jie mano, kad mes įsivaizduojame, jog jojame tikrais žirgais. Bet taip nėra, mes suprantame, kad jie nėra tikri“, – AP sakė 18-metė šio sporto trenerė Taija Turkki.

Dar viena jodinėjimo lazdomis su arklio galva sporto pusė – moteriška. Tuo užsiima kone vien jaunos merginos, kurios susipažįsta, bendrauja, dalijasi idėjomis.

„Manau, kad šis sportas turi ir feministinę potekstę. Čia nėra vaikinų, kurie pasipūtę vaikščioja ir pasakoja, ką mes turime daryti“, – teigė A.Aarniomaki.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius