Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 09

Auksinį setą laimėję „Norvelitos“ tinklininkai pasidabino bronzos medaliais

Tikras trileris užfiksuotas Lietuvos vyrų tinklinio čempionato mažajame finale. Kelmės „Etovio“ klubas antrajame finalo mače Šiaulių arenoje sekmadienį 3-1 (25:18, 26:24, 18:25, 25:22) nugalėjo Raseinių „Norvelitos“ ekipą ir išlygino serijos rezultatą 1-1. Bronzos medalių laimėtojai sprendėsi auksiniame sete, kurį po dramatiškos kovos 15:13 laimėjo „Norvelita“.
Lietuvos tinklinio čempionatų finalai
Lietuvos tinklinio čempionatų finalai / A.Staponkaus nuotr.
Temos: 1 Tinklinis

Lietuvos čempionato reguliariajame sezone be pralaimėjimų žygiavę, bet šeštadienį antausį nuo „Norvelitos” gavę „Etovio“ tinklininkai užtikrintai pradėjo antrąsias rungtynes ir laimėjo pirmus du setus. Įsižaidę raseiniškiai neketino pasiduoti be kovos ir laimėjo trečiąjį setą, tačiau ketvirtajame „Etovis“ vėl susigrąžino iniciatyvą ir išlygino serijos rezultatą.

Auksiniame sete vyko dramatiška kova, o su autobusais iš Kelmės ir Raseinių atvykę sirgaliai Šiaulių arenoje sukūrė fantastišką atmosferą. Šiame sete pirmavo tiek viena, tiek kita komanda, o lemiamu metu du iš eilės taškus pelnė ir auksinį setą 15:13 laimėjo raseiniškiai.

„Emocijos pačios geriausios. Po dramatiško ketvirtfinalio su Marijampolės „Sūduva“ sakiau, kad esu laimingiausias žmogus pasaulyje. Dabar esu 18 kartų laimingesnis. Smagu, kad kai tave nuvertina ir nurašo, tu parodai, kad gali laimėti. Dėl tokių akimirkų mes gyvename. Labai didžiuojuosi savo vaikinais“, – po rungtynių džiaugėsi „Norvelitos“ treneris Robertas Nekrašas.

Raseinių klubo strategas pabrėžė, kad nesėkmę antrajame mače lėmė per didelis jaunatviškas maksimalizmas.

„Mus pavedė jaunatviškas entuziazmas. Jauni vaikinai ne visas situacijas svarbiais momentais įvertina tinkamai. Pas mus žaidžia nemažai 11-okų ir 12-okų, todėl jiems buvo sunku, bet svarbiausia, kad auksiniame sete radome jėgų ir laimėjome. Prieš auksinį setą sakiau vaikinams, kad genialumas slypi paprastume. Liepiau tiesiog žaisti paprastai, nepersistengiant. Kadangi Baltijos lygos komandos yra aukštesnio lygio, tai save galime laikyti Lietuvos čempionais be Baltijos pirmenybių dalyvių“, – pabrėžė R.Nekrašas.

„Skaudus pralaimėjimas, juolab, kad sugebėjome atsitiesti po pralaimėjimo pirmajame susitikime. Auksinis setas jau buvo loterija, laimėti galėjo bet kas. Lyginant su pirmuoju maču, pakeitėme jungiantį žaidėją, įleidome jaunesnį ir dėl to žaidėme greičiau, – kalbėjo „Etovio“ treneris Ramūnas Barauskis. – Mūsų sezono minimalus tikslas buvo patekti į ketvertuką, bet visą sezoną žaidėme tikrai gerai. Medaliai būtų buvę aukščiausias tikslas, todėl gaila, kad nepavyko. Dabar vėl laukia sunkus darbas, nes kai kurie žaidėjai baigia mokykla ir mums vėl teks sukti galvą, bet noriu padėkoti savo vyrams už tai, kad aukoja savo laiką, šeimas, darbus ir aikštėje atidavė visas jėgas“,

Pirmąsias rungtynes šeštadienį 3-0 (25:23, 26:24, 25:18) laimėjo „Norvelita“.

Finale 16.30 val. susitiks „Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley“ ir Šiaulių „Elgos-Master Idea-SM Dubysos“ komandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius