Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 08 01

Auksinis paplūdimio tinklinio merginų duetas – kaip jis sulipo ir ko laukti ateityje?

Ariana Rudkovskaja ir Danielė Kvedaraitė užkopė ant aukščiausios pakylos Europos paplūdimio tinklinio jaunimo (iki 22 metų) čempionate, bet nuo kitų metų čempionių laukia didesni iššūkiai, – įspėja jų treneris Paulius Matulis.
Lietuvos paplūdimio tinklininkės Ariana Rudkovskaja ir Danielė Kvedaraitė Rumunijoje tapo Europos jaunimo (iki 22 metų) čempionėmis. Šalia – jų treneris Paulius Matulis.
Lietuvos paplūdimio tinklininkės Ariana Rudkovskaja ir Danielė Kvedaraitė Rumunijoje tapo Europos jaunimo (iki 22 metų) čempionėmis. Šalia – jų treneris Paulius Matulis. / Gheorghe Grozavo nuotr.

Lietuvos paplūdimio tinklinio merginų duetas Europos pirmenybėms sulipdytas pirmą kartą ir buvo reitinguojamas tik šeštas prieš kovas Rumunijoje.

Tačiau galiausiai Ariana Rudkovskaja ir tokių varžybų naujokė Danielė Kvedaraitė tapo auksine komanda, laimėjusia 6 iš 7 mačų ir pasiekusia istorinę pergalę per mūsų šalies paplūdimio tinklinio istoriją.

Monika Povilaitytė (dabar Paulikienė) ir Ieva Dumbauskaitė prieš dešimtmetį irgi yra lipusios ant garbės pakylos kiek jaunesnio amžiaus varžybose, bet gal naujasis duetas gali daugiau pasiekti horizonte jau regimuose moterų turnyruose?

Pokalbiu su Europos jaunimo čempionų treneriu Pauliumi Matuliu 15min siūlo iš arčiau susipažinti su nauja čempioniška pora.

Gheorghe Grozavo nuotr./Lietuvos paplūdimio tinklininkės Ariana Rudkovskaja ir Danielė Kvedaraitė Rumunijoje tapo Europos jaunimo (iki 22 metų) čempionėmis. Šalia – jų treneris Paulius Matulis.
Gheorghe Grozavo nuotr./Lietuvos paplūdimio tinklininkės Ariana Rudkovskaja ir Danielė Kvedaraitė Rumunijoje tapo Europos jaunimo (iki 22 metų) čempionėmis. Šalia – jų treneris Paulius Matulis.

Skirtingos žaidėjos virto darnia komanda

Kitaip nei tituluotos M.Povilaitytė ir I.Dumbauskaitė, kurios prieš dešimtmetį ilgai treniravosi ir žaidė drauge, šių laikų čempionės link savo didžiausios pergalės kilo labiau atskirai nei kartu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius