Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 21 /2023 04 26

Aurimas Valujavičius nustebino: įspūdingas žygis, nors yra kito sporto Europos čempionas

Aurimas Valujavičius baigė savo įspūdingą kelionę irklais per Atlantą. Valtyje keliautojas praleido 121 parą. Visos kelionės metu, filmuodamas sudėtingo žygio akimirkas, jis išliko giedros nuotaikos, nepaisant nuo irklų suskeldėjusių delnų ir pirštų. Jauno vyro ištvermė dar labiau stebina, žinant, jog didžiąją savo gyvenimo dalį jis neturėjo nieko bendra su irklavimu.
Aurimas Valujavičius
Aurimas Valujavičius / Asmeninio archyvo nuotr.

Tūkstančiai akių internete kasdien sekė Aurimo Valujavičiaus žygį, vykusį Dariaus ir Girėno maršrutu, tik ne oru, o vandeniu.

Jauno kauniečio nuotykiai sužavėjo daugybę lietuvių, tarp jų ir irklavimo meistrus, nors iki žygio jie A.Valujavičiaus nepažinojo.

„Matyti, kad iš techninės pusės jis neidealiai irkluoja, labiau stumiasi tai kaire, tai dešine, – sakė buvęs pasaulio kanojų irklavimo čempionato prizininkas Romualdas Petrukanecas. – Mane stebina, kad neirklavęs žmogus gali tiek tūkstančių kilometrų įveikti.“

„Manau, kiekvienas žmogus, jei tik nori ir turi tokį užsispyrimą, gali ryžtis bet kam, kam tik nori“, – pabrėžė profesionali irkluotoja Dovilė Rimkutė, padėjusi A.Valujavičiui patarimais prieš žygį.

Keliautojo irklų mostus sekė ir Edvinas Ronaitis, daugiau nei dešimtmetį pats treniravęs ir mokęs A.Valujavičių, tik ne irklavimo, o karatė paslapčių.

„Turėjau ir labiau talentingų mokinių. Bet jis įdėdavo daugiau darbo“, – apie vienintelį lietuvį, tapusį Europos šotokan karatė čempionu, sakė E.Ronaitis, išsamiau pasakojęs apie A.Valujavičiaus sportinę kelionę.

Suprasti akimirksniu

  • 8500 km atstumas, 2,5 mln. yrių, 8,5 km gylis, 4 mėnesiai ir rekordų siekis – taip trumpai galima apibūdinti 10-ąją Aurimo Valujavičiaus gyvenimo kelionę.
  • Keliautojas užsibrėžė irkline valtimi perplaukti Atlanto vandenyną ir tokiu būdu paminėti 90-ąsias lakūnų S.Dariaus ir S.Girėno skrydžio metines. Vienas perplaukęs Atlantą valtimi, varoma tik žmogaus jėga, sportininkas tapo pirmuoju tai padariusiu lietuviu ir trečiuoju žmogumi pasaulyje.

Turi juodą diržą ir išskirtinį titulą

E.Ronaitis ir tada dirbo „Eros“ klube Pakraščio gatvėje Kaune, kai lankyti šotokan karatė atkulniavo visas būrys vietos vaikų.

Tarp jų buvo ir devynmetis A.Valujavičius, su klasiokais užsukęs į sporto klubą, esantį netoli Kalniečių parko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius