-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 22

Badmintonininkės atsisako vardan populiarumo šortus iškeisti į sijonus

Su sportininkių protestais susidūrusi badmintono pasaulio federacija (BWF) mėnesiui atidėjo įsakymą šortus pakeisti sijonais. Tikimasi, jog naujas aprangos stilius padėtų populiarinti badmintoną, tačiau žaidėjos protestuoja, kad su šortais rungtyniauti patogiau.
Gerda Voitechovskaja
Gerda Voitechovskaja / 15min.lt nuotr.
Temos: 2 Sijonas Badmintonas

Tik sijonais apsirengusios badmintonininkės oficialiose varžybose turėjo pasirodyti jau nuo gegužės 1 dienos, tačiau sulaukusi žaidėjų pasipriešinimo BWF nusprendė įstatymą nukelti mėnesiui. Pirmuoju turnyru, kuriame žaidėjos pasirodys tik su sijonais, turėtų tapti birželio 16 dieną startuosiantis atvirasis Singapūro čempionatas, rašo naujienų agentūra AFP.

„Bendradarbiaudami su aprangos gamintojais ilgą laiką siekėme sukurti aprangą, kuri iš esmės pakeistų požiūrį į badmintoną. Tačiau visada įsiklausome ir į žaidėjus, todėl nusprendėme naująjį aprangos įstatymą atidėti iki birželio 1 dienos“, – teigė BWF prezidentas Paisanas Rangsikitpho.

Sijonų įstatymas badmintone sukėlė tikrą diskusijų audrą ir tarp žaidėjų, ir tarp gerbėjų. Visgi dauguma sutiko, jog didžiausia problema yra ne naujasis aprangos stilius, o jo griežtumas. Įsigaliojus naujajam įstatymui badmintonininkėms dėvėti šortus būtų draudžiama.

„Negalima priversti visų žaidėjų užsivilkti sijonus. Ne visoms jie patogūs. Nemanau, jog žmonėms patiktų, jeigu jiems įsakinėtų, ką dėvėti, o ko – ne“, – su naujuoju įstatymu nesutiko Indijos badmintonininkė Jwala Gutta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius