-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 12

Badmintono aistros Kaune: lietuvio triumfas, airio įtūžis ir lenko į Lietuvos trispalvę sviesta raketė

21-17, 12-21, 21-11 – tokiu rezultatu Kęstutis Navickas įveikė airį Scottą Evansą ir triumfavo Kaune vykusiame „Yonex Lithuanian Open 2011“ pasaulio reitingo badmintono turnyre.
Kęstutis Navickas
Kęstutis Navickas. / Aliaus Koroliovo nuotr.

44-ą vietą pasaulio reitinge užimančio lietuvio ir 57-osios pasaulio raketės iš Airijos mačas truko 45 minutes.

Tai buvo aukščiausio lygio badmintono mačas, kada nors vykęs Lietuvoje. Dviejų žvaigždučių pasaulio reitingo turnyras, kuris yra vienas iš atrankos į Londono olimpines žaidynes etapų, Lietuvoje vyko pirmą kartą.

Būtent S.Evansas praėjusių metų Europos čempionato aštuntfinalyje sudaužė K.Navicko užsibrėžtus tikslus kovoti dėl Senojo žemyno pirmenybių medalio. Taigi revanšas įvyko.

Beje, airiui po kai kurių teisėjos iš Estijos sprendimų sunkiai sekėsi tvardyti emocijas. Epizodų, kai kamuoliukas nusileisdavo visai šalia linijos, netrūko, ir S.Evansą vedė iš kantrybės tai, kad dauguma teisėjos sprendimų būdavo palankūs lietuviui.

Įdomu tai, kad K.Navickas ir S.Evansas už aikštės ribų yra artimi draugai, dažnai kartu treniruojasi. Net ir šio turnyro metu K.Navickas su S.Evansu ir broliu dvyniu Gediminu (krepšininkas Gediminas Navickas) kartu apžiūrėjo Kauną, vakarieniavo.

Kęstutis Navickas po mačo:

Apie pergalės reikšmę. „Labai daug reiškia ši pergalė. Esu pavargęs, bet teigiamos emocijos nuovargį užgožia. Esu labai patenkintas palaikymu, nesitikėjau, kad toks bus. Tikiuosi, tiems, kas stebėjo šį mačą, reginys patiko, ir labai viliuosi, kad tai padės populiarinti badmintoną Lietuvoje“.

Apie pralaimėtą antrąjį setą. „Būna ir taip. Ne kiekvieną kartą pavyksta dviem setais laimėti. Gerai, kad tos psichologinės energijos ir jėgų užteko ir lemiamam setui“.

Apie pergalės priežastis. „Lūžio momentas buvo pati trečiojo seto pradžia. Įgijau persvarą, ir tai buvo labai svarbu. Pavyko keletas stiprių smūgių, tai įkvėpė dar daugiau pasitikėjimo. Varžovas prarado žaidimo kontrolę, ir aš tuo pasinaudojau“.

Apie S.Evanso pyktį ant teisėjos iš Estijos. „Manau, kovos įkarštyje jis tiesiog šiek tiek prarado savitvardą.  Turnyre dirbo aukšto lygio teisėjai, taip pat ir finale. Gal viena klaidelė ir pasitaikė, bet nemanau, kad tai lėmė mačo baigtį“.

Apie ateities planus. „Smagu laimėti savų žiūrovų akivaizdoje, bet reikia žiūrėti į priekį. Reikia baigti išsigydyti Achilo sausgyslės traumą, nes labai sunku žaisti, kol skausmas vis dar yra. Reikia dar kelių savaičių intensyvios reabilitacijos, o tada judėsime į priekį. Yra daug suplanuota turnyrų, ne tik Europoje, bet ir Amerikoje, tačiau pirmiausia reikia pasirūpinti sveikata“.

 * * * 

Net du trofėjus Kaune susižėrė Airijos badmintonininkė Chloe Magee. Moterų vienetų finale ji 21:13, 23:21 palaužė islandę Ragną Ingolfsdottir, o mišrių dvejetų finale kartu su broliu Samu Magee 21:9, 15:21, 21:19 įveikė lenkų porą Wojciechą Szkudlarczyką ir Agnieszką Wojtkowską.

C.Magee buvo antroji moterų turnyro raketė, o R.Ingolfsdottir – ketvirtoji. Įdomu tai, kad islandė pakeliui iki finalo eliminavo ir pajėgiausią Lietuvos badmintonininkę Akvilę Stapušaitytę, ir pirmąją turnyro bei 46-ą pasaulio raketę šveicarę Jeanine Cicognini.

Beje, po mišrių dvejetų finalo įvyko nedidelis incidentas. Negalėdamas susitaikyti su pralaimėjimu lenkas W.Szkudlarczykas po mačo sviedė raketę į viršų, ir ši pataikė tiesiai į arenos palubėse kabojusią Lietuvos trispalvę. Lenkas, kuris akimirksniu buvo nušvilptas, iškart puolė atsiprašinėti organizatorių. Palubėse iš viso kabojo 22 valstybių vėliavos.

Tiesa, W.Szkudlarczykas čempionu vis dėlto tapo. Kartu su tautiečiu Lukaszu Morenu jis triumfavo vyrų dvejetų varžybose. Finale lenkai 21:12, 24:22 nugalėjo airius S.Magee ir Tony Stephensoną.

Moterų dvejetų finale susitiko dvi Ukrainos poros. Žanna Kobceva ir Jelena Prus 21:12, 21:19 nugalėjo Mariją Ulitiną ir Nataliją Vojcechą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius