Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 16

Badmintono rinktinės treneris Juozas Špelveris: „Galime laimėti tik prieš islandus“

Kaip skelbėme, Lietuvos badmintono rinktinė pralaimėjimu pradėjo Europos mišrių komandų čempionatą, 1:4 nusileisdama Šveicarijos rinktinei.
Kristina Dovydaitytė
Kristina Dovydaitytė. / 15min.lt nuotr.

Vienintelį tašką Lietuvos ekipai vyrų vienetų varžybose pelnė Kęstutis Navickas, 21:16, 21:15 nugalėjęs Christophą Heinigerį.  Akvilė Stapušaitytė 16:31, 18:21 nusileido Jeaninei Cicognini, o Povilas Bartušis ir Alanas Plavinas 11:21, 18:21 pralaimėjo Christianui Boesigeriui bei Anthony Dumartheray vyrų dvejetų mačą.

Kristina Dovydaitytė poroje su Gerda Voitechovskaja nesugebėjo rimčiau pasipriešinti Marion Gruber ir Sanyai Herzig – 5:21, 13:21, o K.Navicko bei A.Stapušaitytės dvejetas 10:21, 21:18, 13:21 turėjo pripažinti – A.Dumartheray'io ir Sabrinos Jaquet pranašumą.

„Pralaimėjome stipresniam varžovui, – po pirmosios nesėkmės konstatavo  Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Juozas Špelveris. – Kęstutis Navickas gana ramiai ir užtikrintai nugalėjo savo varžovą, Akvilė Stapušaitytė per šimtą vietų pasaulio reitinge aukščiau stovinčiai varžovei priešinosi abi partijas, tačiau antroje, pirmaudama 7:1, pralaimėjo 18:21.

Svarbi jos pralaimėjimo priežastis buvo ta, kad ji nesugebėjo pakeisti taktikos, nesugebėjo padaryti to, kas jai buvo patariama. Nepaisant to, ji sužaidė gerą susitikimą prieš aukštą reitingą turinčią varžovę“.

Treneris A.Stapušaitytei turėjo priekaištų ir mišrių dvejetų mače. „Akvilė nebuvo agresyvi priekinėje zonoje“, – sakė J.Špelveris.

Pasak jo, perspektyviausiais šalies badmintono žaidėjais vadinamiems P.Bartušiui ir A.Plavinui dvejetų mače pristigo patirties. „Šie vaikinaidar per jauni priešintis patyrusiems žaidėjams. Tačiau  antrą partiją sužaidė geriau nei pirmąją, o tai gera savybė. Deja, stipresnio vyrų dvejeto Lietuvoje neturime, jie abu nusipelnė būti rinktinėje, parodę puikius rezultatus tiek paskutiniame taurės etape, tiek šalies asmeniniame čempionate“, – kalbėjo J.Špelveris.

„Silpniausią susitikimą sužaidė mūsų moterų dvejetas. Bet vėlgi – antra partija buvo žymiai geresnė nei pirma, o tai nėra taip lengva padaryti, kai varžovių meistriškumas žymiai aukštesnis. Mūsų merginos išties kovojo“, – teigė rinktinės  treneris.

Šįvakar Lietuvos rinktinės varžove bus kita penktosios grupės lyderė Olandija, antradienį 4:1 sutriuškinusi Islandijos badmintono atstovus.

J.Špelveris planuoja, jog prieš olandus moterų dvejetą žais A.Stapušaitytė ir K.Dovydaitytė, o mišrų – K.Navickas ir K.Dovydaitytė. Kitose kategorijose sportininkai nesikeis.

Trenerio įsitikinimu, pergalės prieš olandus tikėtis sunku. „Mes kovosime ir ruošimės susitikimui su islandais dėl 3 vietos pogrupyje, nes prieš olandus visuose trijuose dvejetuose neturime šansų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius