Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 22

Baltarusijos sportininkai veržiasi į Lietuvos ringą „Powerfight“ turnyre

Jau paskutinį vasario mėnesio šeštadienį Kauno Žalgirio arenos amfiteatre įvyksiančiame „Powerfight“ ciklo turnyrų renginiui prognozuojama tarptautinė ateitis. Dar mėnesio pradžioje spaudoje išplitusi informacija apie varžovų paieškas vieniems perspektyviausiųjų Lietuvos sportininkų, netruko pasklisti ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.
Jonas Valančius
Jonas Valančius

Pasak renginio organizatorių, priešininkai garsiems Lietuvos atstovams buvo paskirti pagal visas sporto etikos taisykles, įvertinant tiek svorio kategoriją, tiek pasiekimus ir pergales.

,,Nuolat stengiamės visiems į ringą stojantiems kovotojams suteikti vienodas sąlygas ir parenkame tik lygiaverčius varžovus. Nesiekiame neprofesionalaus ir pigaus šou, kuomet pradedantysis sportininkas dvikovoje susitinka su kovos menų meistru. Tokių nuspėjamos baigties dvikovų, deje, yra tekę stebėti ne viename panašaus pobūdžio renginyje”, – organizuojamo turnyro užkulisiais dalinosi vyriausiasis muaythai treneris Marius Misiūnas.

Antrajame „Powerfight“, žadančiame dar daugiau staigmenų ir netikėtumų, neišdildomų įspūdžių ir adrenaliną kraujyje pumpuojančių dvikovų, į ringą ir vėl stos ne tik perspektyviausi mūsų šalies kovotojai, pasiekę šlovę ir garsinantys Lietuvą net tarptautinėse arenose, tačiau ir sportininkai iš Baltarusijos ir kitų kaimyninių valstybių. Planuojama, kad beveik pusė iš įvyksiančių dvikovų – bus tarptautinės.

„Pastebėjome, kad į mūsų paieškas labiausiai sureagavo Baltarusijos atstovai. Klausimas ar jiems taip norint okupuoti Lietuvos ringą, neteks suorganizuoti atskiro turnyro pavadinimu, pavyzdžiui – Lietuva prieš Baltarusiją“, – juokavo Lietuvos muaythai sąjungos generalinis sekretorius Nerijus Lukšas.

Dar vienoje skelbiamoje tarptautinėje dvikovoje į ringą įžengs Lietuvos atstovas Jonas Valančius ir sportininkas iš Baltarusijos Timuras Mamedovas.

Nuolat stengiamės visiems į ringą stojantiems kovotojams suteikti vienodas sąlygas ir parenkame tik lygiaverčius varžovus. Nesiekiame neprofesionalaus ir pigaus šou, kuomet pradedantysis sportininkas dvikovoje susitinka su kovos menų meistru.

,,Jonas – labai perpektyvus Lietuvos kovotojas, mums pažįstamas jau iš „Powerfight“ pirmtako „Bestfight“. Sportininkas jau ne kartą kovojo profesionaliose kovose. Šį kartą jo laukia nemenkas išbandymas, kadangi baltarusis – taip pat laužtas ne iš piršto. Nepaisant to, tikimės, kad lietuvis įrodys ko yra vertas”, – palaikyti J.Valančių kvietė Lietuvos K-1 federacijos prezidentas Romualdas Navickas.

Dvikovinio sporto Lietuvoje pradininkas R.Navickas apie varžovo iš Baltarusijos pajėgumą prabilo ne veltui – T.Mamedovas kaip ir J.Valančius yra jaunas, perspektyvus ir pradedantis savo kerjerą sportininkas, kuris taip pat jau ragavęs profesionalių kovų skonio. Atrodo, priešinikai tikrai lygiaverčiai, tačiau nereikia pamiršti jog Baltarusija pagal pajegumą patenka į pasaulio penketuką, kai yra kalbama apie dvikovinį sportą.

„Powerfight“ starte dalyvavęs J.Valančiaus brolis Vaidas – pasaulio arenose gerai žinomas profesionalių muaythai turnyrų daugkartinis nugalėtojas, kovojantis ne tik pagal muaythai, bet ir pagal MMA, K-1 bei kikbokso taisykles. V,Valančius neslepia, kad Baltarusijos sportininkai, su kuriais jam teko susidurti, buvo vieni iš sunkiausiai įveikiamų per visą jo karjerą.

VIDEO: Renginio anonsas

„Pastaraisiais metais teko kovoti su įvairių šalių muaythai profesionalais. Pastebėjau, kad kiekvienos šalies kovotojai pasižymi tam tikromis specifinėmis savybėmis bei technika, tačiau Baltarusijos sportininkai iš ties nenuspėjami ir nežinia ko iš jų galima tikėtis. Jonui daviau nemažai patarimų ir tvirtai tikiu, kad jis pajėgus išplėšti pergalę“, – brolį drąsino ir savo patirtimi dalinosi V.Valančius.

Visi dvikovinio sporto aistruoliai vasario 28 d. stebėti kraują stingdančių kovų maratono tęsinį galės Kauno Žalgirio arenos amfiteatre, kur turės galimybę ne tik pasisemti adrenalino kvapą gniaužiančiu reginiu, tačiau ir palaikyti Lietuvos atstovus, stosiančius ginti savo šalies garbę prieš kovotojus iš užsienio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius