-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 17

Bangų medžiotojai vasarą palydės Lietuvos pajūryje

Paskutinį vasaros savaitgalį į Lietuvos pajūrį rinksis neįprasti medžiotojai – vietoj taurų ar stumbrų jie medžios Baltijos bangas.
Monciškių pajūris
Monciškių pajūris / Organizatorių archyvo nuotr.
Temos: 1 Pajūris

Rugpjūčio 24-26 d. jau penktą kartą Monciškėse vyks banglenčių stovykla „Surf Camp“. Į pajūrį visus vandens sporto ir paplūdimio pramogų mėgėjus medžioti bangas kvies šių metų stovyklos devizas – „Į medžioklę!“.

Monciškėse, tarp Šventosios ir Palangos oro uosto esančioje Lietuvos vandens sporto ekstremalų oazėje, „Surf Camp“ tradiciškai vyksta rugpjūčio gale. Stovykloje visi norintys gali susipažinti su banglentininkais, išgirsti jų pasakojimus apie keliones į egzotiškus kraštus, nemokamai išklausyti instruktažą ir išsiyrę į jūrą įsitikinti, jog ir Baltijoje būna bangų.

Šių metų stovyklos naujovė – sparčiai populiarėjančių ilgųjų riedlenčių (angl. londboard) pamokos. Instruktoriai padės nuriedėti pirmuosius metrus, o vakariniame „Surf Kinas“ seanse bus galima pamatyti dokumentinius filmus apie riedlenčių sporto evoliuciją, būtent, iš banglenčių.

„Surf Camp“ organizatoriai džiaugiasi, kad Lietuvoje formuojasi banglenčių kultūra. Vis daugiau lietuvių pabando ir užsiiminėja banglenčių sportu ne tik Lietuvoje, bet ir Portugalijoje, Maroke, Kanarų salose bei kitur.

„Banglenčių sportas nepriklauso tik grupelei išrinktųjų Kalifornijoje ar Havajuose – jį galima rasti ir Baltijos jūroje, kur kažkas bando pagauti savo pirmąją bangą.

Vidinis noras ir svajonė svarbiau už sąlygas. Vis daugiau lietuvių su banglente apkeliauja geriausius pasaulyje spotus. Smagu, jog daugelis jų savo pirmąsias bangas sumedžiojo būtent „Surf Camp“ stovykloje. Tai puikus šansas išbandyti banglenčių sportą kiekvienam norinčiam“, – aiškina „Surf Camp“ pradininkas Girmantas Neniškis.

Be vandens pramogų organizatoriai žada daug linksmybių ant kranto: paplūdimio tinklinis, jogos užsiėmimai, naktinis kinas ir savaitgalio siautulį vainikuosiantis paplūdimio vakarėlis.

Šeštadienį ant smėlio išsirikiuos muzikinių surferių armija: DJ Mamania, Justinas Jarutis, Markas Palubenka, Tomas Boo, Vaiper ir kiti. Buvę „Surf Camp“ žino, kad paskutinio vasaros sekmadienio saulė skambant muzikai tradiciškai sutinkama prie jūros.

„Pernai „Surf Camp“ buvo labiausiai „nurautas“ vasaros vakarėlis. Nors lūkesčių kartelė iškelta aukštai, šiemet muzikinės bangos bus dar didesnės“, – žada „Freaks on Floor“ lyderis J. Jarutis.

Pirmasis „Surf Camp“ įvyko 2008-aisiais, kuomet 50 entuziastų nusprendė įrodyti, kad ir Baltijoje galima gaudyti bangas. Banglentininkų ir jiems prijaučiančių kasmet vis daugėjo – pernai Monciškėse pramogavo jau keli šimtai stovyklautojų.

Banglentės į Baltijos bangas išplauks jau rugpjūčio 24-ąją, penktadienį. „Surf Camp 2012“ pramogos truks iki sekmadienio, liepos 26-osios, ir pasirūpins, kad paskutinis vasaros savaitgalis būtų nepamirštamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius