Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 10 25 /2018 10 26

Be lyderių žaidę Lietuvos rankininkai neišlaikė prancūzų egzamino

Lietuvos rankinio rinktinė skaudžia nesėkme pradėjo atranką į 2020-ųjų metų Europos čempionatą. Šeštos atrankos grupės pirmajame mače Provanso Ekse lietuviai 27:42 (10:21) nusileido planetos čempionams prancūzams.
Rankinio rungtynės: Lietuva - Islandija. Gintaras Cibulskis
Gintaras Cibulskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Savo traumuotiems lyderiams Jonui Truchanovičiui ir Aidenui Malašinskui pailsėti leidę lietuviai galingam varžovui priešinosi tik pačioje dvikovos pabaigoje – 4:4.

Vėliau prancūzai įjungė aukštesnę pavarą ir nesunkiai laimėjo.

Beje, prancūzų gretose irgi nerungtyniavo komandos lyderis Nikola Karabatičius.

Po rungtynių vienas Lietuvos rinktinės lyderių Gerdas Babarskas pripažino, jog varžovai pranoko mūsų komandą meistriškumu:

„Žaidėme prieš turbūt geriausią komandą pasaulyje ir tai jautėsi aikštėje. Kovojome, stengėmės, tačiau varžovų lygis išties yra aukštas. Gavome per kepures, bet taip buvo ir prieš du metus. Tuomet grįžome į Lietuvą ir įveikėm kitą elito rinktinę – norvegus. Bandysime dabar pakartoti kažką panašaus. Sekmadienį laukia portugalai ir kovosime tik dėl pergalės.“

Sausakimšoje arenoje lietuvius pasitiko virš 6 tūkstančių rankinio gerbėjų, kurie kūrė fantastišką atmosferą. Tai išskyrė ir pats Prancūzijoje žaidžiantis G.Babarskas: „Atmosfera tikrai buvo puiki. Prancūzai labai myli rankinį ir emocingai palaiko savo rinktinę. Žaisti tokioje pilnoje ir naujoje arenoje kiekvieno rankininko svajonė. Gaila, jog tik nepavyko mesti rimtesnio iššūkio varžovams.“

Kur kas svarbesnę dvikovą lietuviai žais sekmadienį Klaipėdoje su Portugalija. Šiame mače mūsiškiams jau padės A.Malašinskas.

Būtent lietuviai ir portugalai yra realiausi pretendentai pakovoti dėl antros vietos grupėje ir tuo pačiu kelialapio į Europos čempionatą.

Pirmajame mače trečiadienį Portugalija namuose 21:13 palaužė rumunus.

Lietuva: Mindaugas Dumčius 7, Gerdas Babarskas 4, Gabrielius Virbauskas, Skirmantas Plėta Rolandas Bernatonis po 3, Tadas Stankevičius 2, Mindaugas Tarcijonas, Ignas Grigas, Valdas Drabavičius, Vaidas Trainavičius, Lukas Juškėnas po 1.

Prancūzija: Raphaelis Caucheteux 9, Mathieu Grebile 6, Dika Memas 4.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius