Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 27

Beprecedentė JAV sporto naktis: įkandin NBA boikotą skelbė ir kitos sporto šakos

Praėjusią naktį Jungtinėse Valstijose nevyko ne tik NBA susitikimai. Krepšininkų pavyzdžiu pasekė ir protestą dėl rasinio neteisingumo boikoto forma išreiškė ir kitų lygų ar sporto šakų sportininkai.
JAV sportininkai boikotavo rungtynes
JAV sportininkai boikotavo rungtynes / „Scanpix“ nuotr.

Be NBA, praėjusią naktį buvo atšauktos ir moterų krepšinio lygos (WNBA), beisbolo (MLB) ir JAV futbolo lygos (MLS) rungtynės.

Be to, sustabdytas ir Niujorke vykstantis „Western & Southern Open“ teniso turnyras, kurio dalyvė japonė Naomi Osaka atsisakė žaisti palaikydama boikotuojančius kitų sporto šakų atstovus.

„Be to, kad esu sportininkė, dar esu ir juodaodė moteris“, – pareiškė tenisininkė, nusprendusi nežaisti pusfinalio akistatos su Elise Mertens.

Vienintelė didelė sporto lyga, praėjusią naktį vykdžiusi savo susitikimus, buvo NHL – Šiaurės Amerikos ledo ritulio pirmenybės.

Nors prieš šios lygos rungtynes ekranuose pasirodė užrašai „užbaikime rasizmą“, o komandos prieš susitikimų pradžią sustojo tylos minutėms, NHL sprendimas neatšaukti rungtynių sulaukė nemažai kritikos.

„Nemanau, kad turėtume čia būti. Manau, kad NHL turėtų nukelti rungtynes. Turėtume remti „Black Lives Matter“ judėjimą, – sakė buvęs ledo ritulio vartininkas, o dabar šio sporto apžvalgininkas Kelly Hrudey. – Vietoje to, kad žiūrėčiau ledo ritulį, norėčiau pasikalbėti su šeima. NHL prašovė. Tai – svarbi naktis visoms šeimoms, turinčioms apie ką pasikalbėti.“

Primename, kad NBA žaidėjų pasipiktinimas kilo dėl rasinės nelygybės Jungtinėse Valstijose, o ypatingai – dėl policijos veiksmų prieš juodaodžius.

Protestai prieš rasinę nelygybę JAV prasidėjo dar gegužės pabaigoje, kai prispaudęs kaklą keliu juodaodį George'ą Floydą kamerų akivaizdoje nužudė policininkas Minesotoje.

Pratęsus NBA sezoną, ant krepšininkų nugarų bolavo socialinės žinutės, o aikšteles puošė didžiuliai užrašai „Black Lives Matter“, tačiau žaidėjai nusprendė, kad to neužtenka po to, kai netoli Mičigano ežero įsikūrusiame miestelyje du policijos pareigūnai bent septyniskart šovė į nugarą J.Blake‘ui. 29-erių juodaodis šiuo metu guli ligoninėje būdamas labai sunkios būklės.

Pirmieji boikotą paskelbė „Milwaukee Bucks“ krepšininkai, atsisakę eiti į aikštę per atkrintamųjų varžybų rungtynes su „Orlando Magic“.

Dabar NBA žaidėjai svarsto, ar apskritai tęsti šį sezoną, iki kurio pabaigos liko dar apie pusantro mėnesio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius