Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 21

Beveik penktadalis Lietuvos futbolininkų ir krepšininkų yra gavę pasiūlymų parduoti rungtynes

15 proc. Lietuvos futbolininkų ir 20,5 proc. krepšininkų yra asmeniškai sulaukę pasiūlymų dalyvauti susitarimuose dėl rungtynių baigties, rodo antradienį organizacijos „Transparency International“ Lietuvos skyriaus paskelbti apklausos rezultatai.
Nešvarus sportas
Nešvarus sportas / 123rf.com nuotr.

Tyrime, kuriame dalyvavo 100 futbolininkų ir 259 krepšininkai, paaiškėjo, kad 28 proc. futbolo ir 44 proc. krepšinio žaidėjų yra girdėję, jog jų kolegos dalyvavo tokiuose susitarimuose.

Apklaustų sportininkų žiniomis, įsitraukti į susitarimus dėl varžybų eigos arba baigties dažniausiai pasiūlo komandos draugai (28,4 proc.), buvę kolegos (24 proc.) ir klubų savininkai (18,4 proc.). 13,9 proc. respondentų minėjo lažybų bendroves, 7,5 proc. – trenerius, skelbia „Transparency International“.

28 proc. futbolo ir 44 proc. krepšinio žaidėjų yra girdėję, jog jų kolegos dalyvavo tokiuose susitarimuose.

42,1 proc. krepšininkų ir 38 proc. futbolininkų teigia girdėję, kad jų kolegoms bent kartą teko patirti spaudimą įsitraukti į nesąžiningus susitarimus. Paklausti, kodėl sportininkai dalyvauja susitarimuose, tiek futbolininkai, tiek krepšininkai dažniausiai nurodė finansines priežastis: norą papildomai užsidirbti (52 proc.), prastą asmeninę finansinę padėtį (16 proc.), laiku neišmokamus atlyginimus (13 proc.).

„Transparency International“ Lietuvos skyriaus užsakymu 2013 metų gruodį apklausą atliko bendrovė „Viseo“. Tyrimą finansavo Europos Komisija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius