Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 29

Biatlonininkams Švedijoje grėsmę kelia šaltis ir nešvarus vanduo

Gruodžio 1 dieną Švedijos Estersundo mieste prasidės 2010-2011 metų biatlono pasaulio taurės varžybos. Pirmosios trasoje turėtų pasirodyti moterys, kovosiančios 15 km lenktynėse. Gruodžio 2 dieną vyrai varžysis 20 km rungtyje.
Du kartus olimpinė čempionė vokietė Magdalena Neuner dėl ligos nespėjo pasiruošti sezono pradžiai ir pirmą etapą praleis
Du kartus olimpinė čempionė vokietė Magdalena Neuner dėl ligos nespėjo pasiruošti sezono pradžiai ir pirmą etapą praleis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tačiau panašu, kad naujas pasaulio taurės sezonas susiduria su nenumatytomis kliūtimis. Pirma – speigas. Sinoptikai žada, kad tuo metu Švedijoje oras gali atšalti iki 25 laipsnių šalčio. Pagal biatlono taisykles, varžybos nevyksta, jei oras būna šaltesnis nei 20 laipsnių. Organizatorių teigimu, teisėjai varžybų išvakarėse nuspręs, ar kai kurias rungtis atidėti, ar visai nerengti varžybų.

Antras nemalonumas, su kuriuo jau susidūrė į Švediją atvykę biatlonininkai, žarnyno problemos. Keletas sportininkų jau kreipėsi į medikus dėl infekcijos. Estersundo sveikatos apsaugos institucijos jau išplatino pranešimą, kad geriamajame vandenyje yra aptikta bakterijų, sukeliančių žarnyno infekciją.

Norvegijos rinktinės atstovai patvirtino, kad geriamąjį vandenį prieš vartojimą užvirina, tačiau sportininkai nėra užtikrinti, jog sveikatos problemų dėl vandens nekils. Kadangi pirmieji dėl nešvaraus vandens sunegalavo Švedijos ir Norvegijos biatlonininkai, teigiama, jog bakterijos pažeidžia silpnesnį imunitetą turinčių sportininkų organizmą.

Etapas Švedijoje turėtų vykti nuo gruodžio 1 iki 5 dienos, į antro pasaulio taurės etapo varžybas biatlonininkai rinksis gruodžio 8 dieną Austrijoje. Iš viso pasaulio taurės kalendoriuje – 9 etapai, sezonas baigsis kovo 15–20 dienomis Norvegijoje.    

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius