Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 23

Biliardo sezono finišas

2009 metų lapkričio 21-22 dienomis Vilniaus klube FUKSAS įvyko paskutinis šių metų reitinginis turnyras „FUKSO taurė 2009“, rašoma Lietuvos biliardo federacijos (LBF) pranešime spaudai.
2009 metų FUKSO taurės nugaletojai
2009 metų FUKSO taurės nugaletojai / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Biliardas

Dalyvavo 54 vyrai ir 12 moterų. Atkaklių kovų ir netikėtumų įvyko jau pirmąją varžybų dieną. LBF reitingo lyderis Leonas Mončiunskas (Vilnius) pralaimėjo du susitikimus Nerijui Paškevičiui (Kaunas) ir Sauliui Vaitukaičiui (Vilnius), bei nepateko į atkrintamųjų varžybų etapą, o praeito turnyro nugalėtojas, Lietuvos snukerio reitingo lyderis Henrikas Strolis neatsilaikė prieš taiklius Andrejaus Maksimovo (Klaipėda) smūgius, tačiau per minusinę lentelės pusę pateko į kitos dienos atkintamąsias varžybas.

Antroji diena. Jau pirmoje kovoje susitinka du varžybų favoritai Marius Šiaudkulis (Šiauliai) ir Henrikas Strolis (Kaunas). Marius jau keletą pastarųjų metų demonstruoja gražų žaidimą. Tai liudija ir jo užimama antroji vieta LBF reitinguose. Savo grožiu ši kova tikrai buvo verta finalo. Šį kartą Šiaulietis praktiškai visai nedarė klaidų ir nepaliko jokių šansų kauniečiui, rezultatas 9 - 2.

Pusfinaliuose susitiko Nerijus Paškevičius (Kaunas) ir septyniolikametis Mantas Berulis (Kaunas), bei Marius Šiaudkulis (Šiauliai) ir šešiolikametis Domas Mineikis (Vilnius). Tikrai norėjosi, kad jaunimas parodytų meistriškumą ir susitiktų finale, tačiau patirtis paėmė savo ir tituluotesni žaidėjai iškopė į varžybų finalą, atitinkamai 9 -7 ir 9 - 3.

Finalas. Marius Šiaudkulis (Šiauliai) - Nerijus Paškevičius (Kaunas). Nuo pat pirmų smūgių Šiaulietis išsiveržia į priekį 5 - 0. Nerijus gauna šansą penktoje partijoje ir ją užbaigia, tačiau tai buvo viskas, po to Marius visiškai užvaldo žaidimo iniciatyvą ir laimi klubo FUKSAS taurę rezultatu 9 - 1.

Moterų tarpe abi LBF reitingo lyderės Alberta Šimkevičiūtė (Kaunas) ir Simona Milišauskaitė (Vilnius) neatsilaikė prieš savo varžoves, bet atkakliose kovose, per minusinę pusę pasiekė pusfinalius, o po to ir finalą. Nervingas finalas. Esant rezultatui 6 - 5 Albertos naudai, Simona turėjo idealų šansą rezultatą išlyginti, tačiau psichologinė įtampa padarė savo. Klaida, ir Alberta įmušusi paskutinį kamuolį iškovoja čempionės titulą.

Po šio turnyro Lietuvos Biliardo Federacijos reitinge žymesnių pakitimų neįvyko. Vyrų tarpe ir toliau pirmauja Leonas Mončiunskas (Vilnius) su 602 taškais, o moterų tarpe Alberta Šimkevičiūtė su 396 taškais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius