Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 20

BMW Formulėje Mini – M.Bukino triumfas

BMW Formulės Mini Lietuvos kartingo taurės trečiajame etape Smalininkuose pergalę vėl šventė Markas Bukinas.
BMW Formulėje Mini – M.Bukino triumfas.
BMW Formulėje Mini – M.Bukino triumfas. / „Promosportas“ nuotr.

Po šeštadienį vykusio antrojo etapo lenktynininkai neatrodė pavargę. BMW Formulė Mini dar nematė tokios įdomios kovos, prasidėjusios jau kvalifikacijoje. Per jai skirtas dešimt minučių lyderiai keitėsi kas ratą, o pirmą starto poziciją iškovojęs Markas Bukinas, antrą rezultatą parodžiusį Gustą Grinbergą aplenkė tik 0.061 sekundės dalimis. Neatsiliko ir kiti – pirmą ir šeštą vietas skyrė tik 0.951 s, teigiama „Promosportas“ pranešime.

Jau pirmame pusfinalio rate Justas Jonušis aplenkė Aurimą Blažulionį ir pakilo į trečią vietą. Pirmoje pozicijoje išliko M.Bukinas, jį persekiojo G.Grinbergas, įveikęs vieną ratą rekordišku BMW Formulei Mini tempu – 50.205 s (vidutinis greitis 71,7 km/h). Lyderių trejetas tai priartėdavo vienas prie kito, tai, po smukių klaidelių, atitoldavo. 8 ratų distancijai dar neįpusėjus, A.Blažulionis susigražino trečią poziciją, o laipteliu žemiau nusileidusiam J.Jonušiui teko gintis nuo Kasparo Vaškelio atakų. Rokas Baciuška pakilo į šeštą vietą, bet niekaip negalėjo atitrūkti nuo Kasparo Mičiūno, pasiekusio geriausią savo vieno rato įveikimo laiką. Nojus Nenortas taip pat neatsiliko ir vėl gerino rato įveikimo rekordus.

Finalo važiavimas prasidėjo neįtikėtinais įvykiais. Po starto kilusioje sumaištyje didžiausią nuostolį patyrė Gustas Grinbergas, išslydęs iš trasos ir nukritęs į paskutinę poziciją. Dramos lenktynėse tuo nesibaigė. Kovoje dėl antrosios vietos labiausiai nepasisekė Kasparui Vaškeliui. Po nedidelio jo ir Aurimo Blažulionio susidūrimo, Kasparo automobilis atsidūrė žolėje. Kol sportininkui pavyko grįžti į trasą, jis jau nukrito į paskutinę vietą. Iš visų jėgų kovojusiems Gustui ir Kasparui vis dėlto pavyko aplenkti kelis varžovus ir finišuoti penktoje ir šeštoje vietoje.

Lenktynėse nugalėjo vėl be priekaištų važiavęs Markas Bukinas. Antroje vietoje įsitvirtino Aurimas Blažulionis. Geriausią savo sezono rezultatą parodė Justas Jonušis, kuriam pavyko šauniai startuoti ir palaikyti puikų tempą. Akimirkos betrūko, kad jis pakiltų į antrą vietą, bet Aurimas išlaikė poziciją. Staigmeną pateikė ir ketvirtas finišavo Rokas Baciuška, stabiliai progresavęs visą savaitgalį. Septintą vietą sunkiame ir labai gražiame mūšyje iškovojo Kasparas Mičiūnas. Aštuntas finišavo Nojus Nenortas, bet ši vieta neatspindi tikrojo lenktynininko pajėgumo. Tik dėl apmaudžios teisėjų klaidos, kai per klaidą buvo parodytas ženklas praleisti lyderius, Nojus sumažino greitį ir praleido K.Vaškelį bei K.Mičiūną į priekį. Matant šio lenktynininko progresą visiškai tikėtiną, kad jau 4 etape jis pakils dar keliomis vietomis į priekį.

Po trijų etapų lyderio poziciją išlaikė Markas Bukinas (126 taškai). Antroje vietoje žengia Gustas Grinbergas (102 tšk), trečias – Aurimas Blažulionis (93 tšk.). Ketvirtasis BMW Formulės Mini etapas įvyks liepos 23-24 dienomis Šiauliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius