Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 21

Brazilijoje – vėl pasaulio čempionatas, šįkart geriausiais siekia tapti ir Lietuvos oreiviai

Brazilijoje vėl verda sporto gerbėjų aistros, tik šį kartą – ne futbolo aikštėse, o danguje. Čia prasidėjo 21-asis pasaulio karšto oro balionų čempionatas, kuriame startuoja ir du lietuviai. Po pirmosios dienos skrydžių marijampoliečiams sūnui ir tėvui Rokui bei Rimui Kostiuškevičiams pavyko įsitaisyti tarp 25 geriausių planetos pilotų, o dviejose užduotyse Roko rezultatai buvo septinti.
Oro balionų čempionatas Brazilijoje
Oro balionų čempionatas Brazilijoje / balloonworlds2014.com nuotr.

Po penkių užduočių Rokas, turėdamas 3 247 taškus iš 5 000 galimų, užima 16, o jo tėvas, vienas labiausiai patyrusių šalies pilotų, – 23 vietą (2 930 taškų).

Čempionate pirmauja šveicaras Stefanas Zeberlis (4 198 taškai). Pirmajame penketuke yra dar du šveicarai (antras – Romanas Hugi, ketvirtas – Marcas Blaseris), taip pat – austras Andreasas Simoneris ir vokietis Uwe Schneideris. Ligšiolinis čempionas amerikietis Nickas Donneris šįkart apskritai nedalyvauja.

23-ejų lietuvis ne tik tapo jauniausiu Europos čempionu – tai, ko gero, buvo pirmas atvejis profesionaliame sporte, kad tėvas ir sūnus užlipo ant to paties podiumo.

Ankstesniame pasaulio čempionate, kuris vyko JAV, Marijampolės oreivių klubo vadovas Rimas Kostiuškevičius liko 27-as ir vos viena vieta aplenkė sūnų.

Užtat Rokas prieš porą metų iškovojo Pasaulio jaunimo karšto oro balionų čempionato nugalėtojo taurę. Pirmasis toks čempionatas buvo surengtas Marijampolėje, antrasis šiemet rugsėjo pradžioje vyks Viši (Prancūzija).

Šie du pilotai gali pasigirti ne vienu titulu. Pernai Rokas laimėjo Lenkijoje vykusį Europos čempionatą, o vyresnysis R.Kostiuškevičius parsivežė sidabrą.  23-ejų lietuvis ne tik tapo jauniausiu Europos čempionu – tai, ko gero, buvo pirmas atvejis profesionaliame sporte, kad tėvas ir sūnus užlipo ant to paties podiumo.

Be kita ko, Rokas jau yra tapęs Lietuvos ir Lenkijos  čempionu.

Pasaulio čempionatas vyks iki liepos 27-osios netoli San Paulo esančiame Rio Klaro mieste. Jei orai bus palankūs, iš viso varžybose turėtų įvykti 13 skrydžių ankstyvais rytais ir prieš saulėlydį. Per juos pilotams teks atlikti po keletą įvairių užduočių, pavyzdžiui, pataikyti į nurodytus taikinius (ant žemės patiestus didžiulius kryžius), pakeisti skridimo kryptį taip, kad susiformuotų kuo bukesnis kampas arba kuo didesnis virtualus trikampis, praskristi kuo arčiau erdvėje nurodyto virtualaus taško ir pan. Kaip vyksta karšto oro balionų varžybos, galite paskaityti čia. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius