Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 24

Breiko žvaigždei D.Banevič – pasaulio čempionato auksas ir olimpinis kelialapis

Belgijoje vykusiame pasaulio breiko čempionate triumfavo ir kelialapį į Paryžiaus olimpines žaidynes pelnė Lietuvos atstovė Dominika Banevič – BGirl Nicka.
Dominika Banevič – Bgirl Nicka tapo pasaulio čempione
Dominika Banevič – Bgirl Nicka tapo pasaulio čempione / LSŠF ir WDSF Breaking for Gold

16-metė Lietuvos sportininkė pasaulio čempionato finale 2:1 pranoko japonę Ayumi Fukushimą.

Šiemet D.Banevič Lenkijoje vykusiose Europos žaidynėse pasipuošė bronzos medaliu, tačiau prizinė vieta neužtikrino vietos olimpinėse žaidynėse.

„Ką tik laimėjau bilietą į olimpines žaidynes ir esu nepaprastai laiminga!” – iš karto po apdovanojimų ceremonijos sakė Dominika Banevič.

„Po vasaros pradžioje Lenkijoje vykusių Europos žaidynių, kuriose nepavyko nugalėti, pažadėjau sau, kad tiesioginį kelialapį iškovosiu pasaulio čempionate. O tai galėjo pavykti tik laimėjimo atveju. Ir aš tą padariau! Vis dar ir pati negaliu patikėti! Man pavyko, nes sunkiai treniravausi; bet turbūt pavyko ir todėl, kad savo šaliai – Lietuvai – labai norėjau padovanoti bilietą į olimpiadą. Buvau visiems pažadėjusi... Esu laiminga, dėkinga ir didžiuojuosi savimi!” – emocijomis tryško pažadus sau ir sirgaliams išpildžiusi jaunoji breiko šokėja.

LSŠF ir WDSF Breaking for Gold/Dominika Banevič – Bgirl Nicka tapo pasaulio čempione
LSŠF ir WDSF Breaking for Gold/Dominika Banevič – Bgirl Nicka tapo pasaulio čempione

Priminsime, kad po Europos žaidynių, kurias vertino, kaip vieną lengvesnių kelių laimėti tiesioginį kelialapį, Bgirl Nicka sakė, kad panašu, jog lengvų kelių jai nebūna: „Aš laimėsiu tą kelialapį sunkesniu būdu – pasaulio čempionate.“

Dvi dienas trukusių varžybų Belgijoje metu D. Banevič – Bgirl Nicka buvo itin susikaupusi, išoriškai rami, šoko techniškai ir stabiliai.

Jos pasirodymus stebėję breiko specialistai teigė, kad šiame pasaulio čempionate Nicka, kaip jai jau įprasta, demonstravo itin technišką, klasikinį breiko stilių, tačiau ir vėl buvo pagerinusi bei į naują lygmenį kilstelėjusi šokio originalumą bei atlikimo muzikalumą, todėl praktiškai neturėjo silpnų vietų ir varžovėms nebuvo pasiekiama.

LSŠF ir WDSF Breaking for Gold/Dominika Banevič – Bgirl Nicka tapo pasaulio čempione
LSŠF ir WDSF Breaking for Gold/Dominika Banevič – Bgirl Nicka tapo pasaulio čempione

Panašu, kad tokios pačios nuomonės apie mūsų šokėjos pasirodymus buvo ir teisėjai, kurie nuo pirmųjų turų skyrė jai lyderės poziciją.

Pasaulio čempionato finale 16-os metų amžiaus Nicka rezultatu 2:1 (4:5, 6:3, 6:3) įveikė breiko legendą iš Japonijos Ayumi Fukushimą – Bgirl Ayumi, kuri neseniai atšventė 41-ąjį gimtadienį ir yra 2021 m. pasaulio čempionė. Tiesa, bronza atiteko dar vienai jaunai šokėjai – tik šiek tiek už mūsiškę vyresnei Prancūzijos sportininkei Sya Dembele – Bgirl Syssy, kuri mažajame finale aplenkė Kateryną Pavlenko – Bgirl Kate, atstovaujančią Ukrainai. Iš viso pasaulio breiko čempionate merginų grupėje varžėsi 96 sportininkės – geriausios savo valstybių šokėjos. Už Nickos nugaros šiemet liko ir pernai metų pasaulio čempionė iš Japonijos Ami Yuasa – Bgirl Ami ir vicečempionė iš Kinijos Liu Qingyi – Bgirl 671. Tuo tarpu 2023 m. Dominika Banevič prie pavasarį iškovoto Europos aukso pridėjo ir pasaulio čempionės titulą.

Suprasti akimirksniu

  • Premjerė Ingrida Šimonytė pasveikino breiko čempionato nugalėtoją Dominiką Banevič.
  • „Mieloji Dominika, nuoširdžiai džiaugiamės šią svarbia istorine sporto pergalę, kuri atveria duris į olimpines žaidynes. Tai tikras jaunystės, kūrybiškumo, galingo fizinio pasirengimo bei akrobatiškumo triumfas, kuriuo ilgai žavėsis tiek Lietuvos, tiek pasaulio breiko gerbėjai. Dėkoju už mūsų valstybės vardo garsinimą, nuoširdžiai linkiu aukso ir kitomis kilniomis spalvomis žėrinčių pergalių, tegul sėkmės žvaigždė lydi visą ilgą sportinį kelią“,– sakė Vyriausybės vadovė.

Dramatiškai Belgijoje klostėsi vyrų varžybos – čia buvo daug pretendentų į medalius. Medalininkai buvo tie patys, kaip ir 2022 m., tačiau jie išsirikiavo kita eilės tvarka. Auksą šį kartą iškovojo Victor Montalvo – Bboy Victor iš Jungtinių Amerikos Valstijų, sidabrą – Philip Kim – Bboy Phil Wizard iš Kanados, bronzą – Shigeyuki Nakarai – Bboy Shigekix iš Japonijos.

Vyrų varžybose Belgijoje taip pat dalyvavo mūsų šalies čempionas Rokas Šaltenis – Bboy Rukus ir vicečempionas Denis Ščiglo – Bboy Denis, kurie atitinkamai užėmė 69-ąją ir 80-ąją vietas tarp 125 atletų, tačiau pagerino ankstesnių pasaulio čempionatų pozicijas. Įdomu, kad visi trys Lietuvos atstovai planetos pirmenybėse yra vilniečiai ir atstovavo Vilniaus klubams – atitinkamai „Ratuto“, „Low Air“, „Skillz“.

Pasaulio breiko čempionate teisėjavo Ispanijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Japonijos, Ukrainos, Prancūzijos, Anglijos, Kanados, Kinijos ir Pietų Afrikos Respublikos vertintojai. Lietuva savo teisėjo neturėjo. Čempionatą organizavo pasaulio sportinių šokių federacija (WDSF) kartu su tarptautiniu olimpiniu komitetu (IOC), o medalininkams atiteko ne tik titulai, medaliai, dovanos, bet ir gana solidūs piniginiai prizai.

LSŠF ir WDSF Breaking for Gold/Dominika Banevič – Bgirl Nicka tapo pasaulio čempione
LSŠF ir WDSF Breaking for Gold/Dominika Banevič – Bgirl Nicka tapo pasaulio čempione

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius