Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 05 28 /18:18

Britas E.Hallas pirmą kartą tapo stipriausiu pasaulio žmogumi, Ž.Savickas – devintas

Bostvanoje finišavo 2017 m. pasaulio galiūnų čempionatas („World's Strongest Man“). Pirmą kartą stipriausiu pasaulio žmogumi tapo 29-erių britas Eddie Hallas. Žydrūnas Savickas finale aplenkė tik vieną varžovą ir liko 9-as.
Eddie Hallas
Eddie Hallas / Organizatorių nuotr.

E.Hallas tapo pirmuoju Didžiosios Britanijos atstovu nuo 1993 metų, triumfavusiu šiose varžybose. Prieš 24 metus tai buvo pavykę Gary Taylorui. 2016 m. pirmenybėse E.Hallas džiaugėsi bronza.

Nuo 2009 metų pasaulio galiūnų čempionate dominavo Ž.Savickas ir amerikietis Brianas Shaw, keisdamiesi titulais.

2015 ir 2016 m. čempionu buvo tapęs B.Shaw, tačiau amerikietis nesugebėjo triumfuoti triskart iš eilės. Nuo 1977 m. rengiamose „World's Strongest Man“ varžybose tai yra pavykę tik amerikiečiui Billui Kazmaierui (1980-82 m.) ir islandui Magnusui Ver Magnussonui (1994-96 m.).

Eddie Hallas

Unleash The Beast! Eddie Hall, @eddie_hall_strong, during the Bullion Toss in Gaborone, Botswana. #WSM

A post shared by The World's Strongest Man (@theworldsstrongestman) on

B.Shaw sėkmingai pradėjo finalą, tačiau vėliau ne tik prarado lyderio poziciją, bet ir nukrito į trečiąją, ant antrojo pakylos laiptelio užleisdamas Hafthorą Bjornssoną iš Islandijos.

Sekmadienio varžybos prasidėjo lėktuvo tempimo rungtimi – E.Hallas čia padidino atotrūkį nuo B.Shaw, o pastarąjį prisivijo H.Bjornssonas, nors geriausiai pasirodė lenkas Mateuszas Kielszkowskis. Ž.Savicko rezultatas šioje rungtyje buvo šeštas.

VIDEO: Mateuszas Kielszkowskis tempia lėktuvą

Maksimalaus svorio atkėlime E.Hallas užfiksavo geriausią rezultatą (472,5 kg), tačiau akmenų sukėlime buvo tik ketvirtas. Vis dėlto bendroje įskaitoje surinkto 51 taško užteko galutinei brito pergalei.

H.Bjornssonas triumfavo akmenų sukėlime ir surinkęs 50 taškų, kaip ir prieš metus, iškovojo sidabrą. B.Shaw su 49 taškais liko trečias.

Ž.Savickas maksimalaus svorio atkėlime susitvarkė su 400 kg svoriu, bet tai tebuvo 7-9 rezultatas finale. Paskutinėje rungtyje lietuvis sukėlė 3 akmenis iš 5 – taip pat kuklus rezultatas. Bendroje įskaitoje Ž.Savickas užėmė 9-ą vietą, pranokdamas tik Nicką Bestą.

VIDEO: E.Hallo triumfas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius