Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 24

Berankis: nežaidžiant Murray turime daugiau galimybių nugalėti

Skaičiuojant federacijų metinius biudžetus Lietuva prieš Daviso taurės Europos–Afrikos zonos II grupės mačo varžovę Didžiąją Britaniją atrodo lyg nykštukė. Paradoksalu, tačiau kovo 5–7 dienomis Vilniuje vyksiančioje teniso rinktinių dvikovoje kortuose ryškiausią žvaigždę turės Lietuva.
Ričardas Berankis
19-metis R.Berankis ATP klasifikacijoje šią savaitę pakilo į aukščiausią vietą per savo karjerą – 198-ą. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Į Lietuvą atsisakius atvykti didžiausiai britų žvaigždei ketvirtą vietą pajėgiausių pasaulio tenisininkų ATP klasifikacijoje užimančiam Andy Murray aukščiausią reitingą rinktinių dvikovoje turės 19-metis lietuvis Ričardas Berankis.

„Aišku, būtų labai smagu pažaisti su A.Murray, tačiau jam nežaidžiant mes turime daugiau galimybių nugalėti. Jaučiuosi tikrai gerai, esu pasiruošęs kovoti“, – trečiadienį V.Gerulaičio teniso akademijoje surengtoje spaudos konferencijoje sakė R.Berankis.

Reitingas nieko nereiškia

Šią savaitę karjeros viršūnę ATP klasifikacijoje pasiekęs lietuvis yra 198-as. Tuo tarpu iš į Vilnių atvyksiančių britų teniso rinktinės narių aukščiausią reitingą turi 23 metų Jamesas Wardas, kuris pasaulyje yra 252-as. 19-metis Danas Evansas klasifikuojamas 257-as, o 26 metų Kenas Skupski bei 25 metų Colinas Flemingas yra 36-i pagal dvejetų klasifikaciją.

„Reitingas Daviso varžybose praktiškai neturi jokios reikšmės. Nesvarbu, kad R.Berankis reitinge varžovus pranoksta gerokai. Korte britai yra labai pajėgūs, per savo karjerą nugalėję ne vieną aukštesnio reitingo žaidėją“, – sakė Lietuvos rinktinės kapitonas Remigijus Balžekas.

Jauniausia rinktinė
 

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Remigijus Balžekas
Lietuvos rinktinės kapitonas R.Balžekas nusiteikęs kovingai.

Jis vadovaus jauniausiai komandai visame Daviso taurės turnyre. Iš, be jau minėto 19-mečio R.Berankio, 18-mečio Lauryno Grigelio (ATP 523), 17-mečio Dovydo Šakinio (ATP 858) ir vos 15 metų turinčio Luko Mugevičiaus sudarytos Lietuvos rinktinės amžiaus vidurkis siekia tik kiek daugiau nei 17 metų. Vis dėlto, R.Balžekas nusiteikęs optimistiškai.

„Norime laimėti. Tačiau kaip bus, pamatysime, – sakė rinktinės kapitonas. – Mūsų stiprybė turėtų būti vienetų varžybos, kuriose planuojame remtis R.Berankiu, L.Grigeliu. Britų dvejetai yra žymiai stipresni, mes tokių praktiškai net neturime. Nė viena mūsų pora nėra susižaidusi, tad nežinome, kurie iš mūsų tenisininkų žais dvejetuose. Viskas priklausys nuo rezultato po pirmos varžybų dienos.“

Laukia sirgalių palaikymo

Pernai taip pat Vilniuje vykęs Daviso taurės Europos–Afrikos zonos II grupės mačas tarp Lietuvos ir Gruzijos sulaukė apie 2 000 tūkst. sirgalių susidomėjimo. Organizatorių teigimu, tai buvo rekordinis palaikymas visoje Europos–Afrikos zonos II grupėje. Šiemet šį rezultatą planuojama dar labiau pagerinti.

„Savų žiūrovų palaikymas yra labai svarbus“, – atvykti palaikyti gerbėjus kvietė pirmoji Lietuvos raketė R.Berankis.

„Daviso taurės varžybose žiūrovai yra dalis komandos. Tenisininkams labai svarbu, kai juos palaiko ne tik švelniais plojimais, bet audringomis ovacijomis, šūkiais, būgnais“, – pritarė rinktinės kapitonas ir R.Berankio treneris R.Balžekas.

„Beje, šios varžybos bus istorinės, nes turbūt pirmą kartą visas mačas bus transliuojamas per televiziją“, – pridūrė Teniso sąjungos prezidentas Ramūnas Grušas.

Biudžetas skiriasi daugiau nei tūkstančiu kartų

Į Lietuvą dėl Daviso taurės mačo planuoja atvykti didžiulė Didžiosios Britanijos delegacija. Be rinktinės narių, trenerių ir aptarnaujančio personalo, atvyks britų Teniso federacijos atstovai, Vykdomojo komiteto nariai. Beje, dauguma jų – su žmonomis, antrosiomis pusėmis.

Tačiau ypatingų reikalavimų britai nekelia. „Britus tenkina viskas, kas yra numatyta pagal Daviso taurės reglamentą. Vienintelis papildomas jų prašymas buvo turėti atskirą teniso kortą, kuriuo galėtų naudotis nuo 8 valandos ryto iki pat vakaro. Tačiau tokio korto prašė ir Lietuvos rinktinė“, – aiškino Lietuvos  teniso sąjungos prezidentas.

„Buvo šiek tiek neramu, kaip priimti tokią didelę britų delegaciją, tačiau britai beveik viskuo rūpinasi patys. Mūsų pagalbos jie prašo tik ekstremaliais atvejais. Vis dėltų jų biudžetas yra nepalyginamai didesnis nei mūsų. Mes verčiamės su 100 tūkst. Lt per metus, o britai turi apie 30 mln. svarų sterlingų (apie 120 mln. Lt)“, – atviravo R.Grušas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius