Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 10

Bronius Vyšniauskas dopingo skandale kelia baltą vėliavą: „Kažko kažkurio sportininko organizme tikrai rado, tik nežinau kurio“

Lietuvos sunkiosios atletikos rinktinės treneris Bronius Vyšniauskas pripažino, kad vieno iš Lietuvos sportininkų organizme rasta draudžiamų preparatų.
Bronius Vyšniauskas
Bronius Vyšniauskas / BFL nuotr.

Būtent dopingo šešėlis užkirto Aurimui Didžbaliui arba Ramūnui Vyšniauskui kelią į Londoną. Iš šių sportininkų turėjo būti pasirinktas vienas, kuris būtų vykęs į Londono olimpines žaidynes.

Lietuvos sunkiaatlečiai buvo iškovoję vieną kelialapį į olimpiadą, bet jį prarado perskaičiavus taškus. Tai buvo padaryta gavus visus dopingo testų rezultatus.

Tarptautinės sunkiosios atletikos federacijos (IWF) varžybų direktorius Attila Adamfi aiškino, jog teoriškai prarasti olimpinį bilietą Lietuva galėjo ir dėl kitos šalies sportininko teigiamo dopingo testo, susijaukus olimpinės atrankos taškų skaičiavimo sistemai.

Tai nebūtinai reiškia, kad Lietuvos atletas vartojo dopingą. Tačiau gavę testų rezultatus mes turėjome viską perskaičiuoti. Tai padarius paaiškėjo, kad Lietuva prarado vietą olimpinėse žaidynėse“, – „Lietuvos rytui“ aiškino A.Adamfi.

Vis dėlto pats B.Vyšniauskas žiniasklaidai patvirtino, jog įtarimų debesys susikaupė ties vienu iš Lietuvos sportininkų.

„Kažko rado pas kažkurį sportininką. Negaliu dabar jums atsakyti konkrečiai pas kurį. Šiuo metu laukiame. Turėtų ateiti oficialus tarptautinės federacijos atsakymas – kurio sportininko organizme jie buvo rasti“, – tinklalapiui Sportas.info sakė B.Vyšniauskas. 

Kažko rado pas kažkurį sportininką. Negaliu dabar jums atsakyti, konkrečiai kurio

Be A. Didžbalio ir R. Vyšniausko, Europos pirmenybėse Turkijoje, po kurių ir buvo atliktas testas, taip pat dalyvavo Donatas Anuškevičius, Marius Mickevičius, Žygimantas Stanulis ir Vincas  Šlevinskis.

Paklaustas, ką jis pats įtaria, B. Vyšniauskas atsisakė įtariamąjį įvardinti.

„Maža, ką aš galvoju. Tikrai nesakysiu to. Kad nebūtų taip, kad žmogų nekaltai apkaltinau. Ir šiaip man labai nesinori tuo tikėti. Bet taip yra – tai faktas. Visus šešis mūsų sportininkus tikrino ir pas kažkurį rado. Nors atrodo – negalėjo juk nė pas vieną rasti. Visi mes vienodai maitinamės, gyvenam  visi kartu...“ – stebėjosi treneris.

Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Aurimas Didžbalis ir Bronius Vyšniauskas
Aurimas Didžbalis ir Bronius Vyšniauskas

Jis atmeta IWF klaidos galimybę. „Ne, jokios apeliacijos nerašysime. Ne šiaip sau juk taip nutarė. Juk tikrai nustatė, kad kažkas uždrausto buvo kažkurio mūsų sportininko organizme“, – įsitikinęs B. Vyšniauskas.

Tai ne pirmas kartas, kai Lietuvos sunkiaatlečiai įsivelia į dopingo skandalą. 1997-aisiais po pasaulio čempionato Tailande R.Vyšniausko organizme aptikta anabolinių steroidų, sportininkas buvo keleriems metams diskvalifikuotas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius