Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2011 05 08

Bronzos medalius iškovoję Alytaus rankininkai perrašė klubo ir Lietuvos čempionato istoriją

Lietuvos rankinio lygos (LRL) mažasis finalas pasiekė atomazgą – bronzos medalius iškovojo ir savo klubo istoriją perrašė Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ rankininkai.
Alytiškių ataka
Alytiškių ataka. / rankiniolyga.lt nuotr.

Alytiškiai savo arenoje 24:21 (13:11) palaužė daugkartinius šalies čempionus „HC Vilniaus“ rankininkus. „Almeidos-Stronglaso“ rankininkai į geriausiųjų ekipų ketvertuką pateko tik po 15 metų pertraukos, o medaliais pasipuošė pirmą kartą istorijoje.  Pastarieji mažojo finalo seriją laimėjo rezultatu – 2:1.  

Alytaus sporto rūmai skambėjo nuo alytiškių komandos rankininkų džiaugsmo šūksnių ir pergalės šokio.

„HC Vilniui“ teko susitaikyti su nevilties nuotaikomis – jie šiemet akivaizdžiai tikėjosi medalių. „HC Vilnius“ per savo klubo istoriją dėl medalių kovojo daugybę kartų: du kartus (2007 ir 2008 metais) tapo vicečempionais, o 2006 ir 2009 metais jiems atiteko bronzos medaliai.

Primename, kad pirmose 2010–2011 metų LRL mažojo finalo serijos varžybose Alytuje pergalę rezultatu 33:27 (17:11) šventė „HC Vilniaus“ rankininkai ir jau kalbėjo apie triumfą namuose. Buvo mąstoma net apie varžovų sutriuškinimą, tačiau viskas pakrypo ne jų naudai.

Alytiškiai Vilniuje jau atrodė kur kas solidžiau – lyg ant sparnų sužaidę antrąjį kėlinį „Almeidos-Stronglaso“ rankininkai šventė pergalę – 28:26 (14:15).

Taigi, intriga nusikėlė į Alytų. Nuo to žiūrovams buvo tik smagiau – įtampa tvyrojo iki paskutinės akimirkos. Visgi, alytiškiai palaikomi savo sirgalių pademonstravo psichologinį pranašumą ir džiaugėsi iškovotais medaliais.

Lemiamas alytiškių šturmas, kaip ir antrose rungtynėse įvyko antrojo kėlinio pradžioje, kuomet pavyko sužaisti atkarpą 4:0 ir išsiveržti į priekį šešiais įvarčiais – 17:11.

Nors 52 rungtynių minutę vilniečiai buvo priartėję iki 2 įvarčių – 18:20, tačiau alytiškius svarbiomis akimirkomis gelbėjo itin sėkmingai rungtyniavęs Žygimantas Micevičius. 

Statistika:

„Almeida-Stronglasas“ – „HC Vilnius“ – 24:21 (13:11) 

„Almeida-Stronglasas“: Žygimantas Mickevičius – 8 įvarčiai (1 iš 7 m), Gintautas Adamkevičius – 5 (1), Tomas dvareckas – 3, Rokas Lastauskas – 3, Linas Paliušis – 2, Justinas Šilalė – 2, Mindaugas Visalga – 1. „HC Vilnius“: Evaldas Veida – 8 (2), Marius Panavas – 4, Laurynas Palevičius – 4, Paulius Verbickas – 2, Kęstutis Lapinskas – 1, Marius Baranauskas – 1, Kostas Plaušinaitis – 1.

2 min. iš aikštės 2 kartus buvo pašalintas Alytaus komandos žaidėjas Mindaugas Visalga, po kartą – Rokas Lastauskas, Gintautas adamkevičius, Tomas Dvareckas ir Linas Paliušis. „HC Vilniaus“ gretose du kartus 2 min. aikštę turėjo palikti Tadas Padolskis, po kartą – Marius Baranauskas ir Evaldas Veida.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius