-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 10

Buriuotojai turi naują vadovą

Dvylika metų Lietuvos buriuotojų sąjungai vadovavęs Robertas Dargis pasitraukė iš užimamų pareigų. Jo pareigas perima verslininkas Naglis Nasvytis.
Lietuvos buriuotojų sąjungai vadovauti imsis Naglis Nasvytis.
Lietuvos buriuotojų sąjungai vadovauti imsis Naglis Nasvytis. / Eglės Kasperavičiūtės nuotr.

Prieš tai organizacijai dvylika metų (tris kadencijas) vadovavo garsus verslininkas R. Dargis. Buriuotojų bendruomenėje jis gerbiamas žmogus, todėl vis būdavo perrenkamas naujai kadencijai. Ir šiais metais buvusio prezidento prašyta pasilikti, tačiau jis atsisakė toliau vadovauti buriuotojų sąjungai, dėl laiko stokos. Šių metų vasarą R. Dargis buvo išrinktas Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentu ir, pasak R. Dargio, šiuo metu visas savo jėgas jis skiria šios sąjungos reikalams. 

Per R. Dargio valdymo laikotarpį įgyvendinta daug svarbių projektų, tokių, kaip „Vienas vardas – Lietuva“ plaukimas aplink pasaulį, Lietuvos buriuotojai tarptautinėse varžybose iškovojo daug svarbių pergalių, laimėtas olimpinis sidabras, šių metų olimpiadoje Lietuvą atstovavo net trys buriuotojai, sustiprinta bendruomenė.  

„Prisimenu, kai primą kartą atėjau į kasmetinį buriuotojų susitikimą jis man priminė smarkių džentelmenų susitikimą, kuriame visi kalba, bet girdi tik patys save. Per visą savo vadovavimo laiką siekiau, kad ta bendruomenė augtų, būtų stipresnė ir vieningesnė. Man atrodo, tai neblogai pavyko“, – apžvelgdamas savo prezidentavimo metus kalbėjo R. Dargis.

Buriuotojų sąjungos suvažiavimo metu jam ir pasaulio čempionei Gintarei Scheidt suteiktas garbės buriuotojo statusas.

Naujasis vadovas N. Nasvytis – ne naujokas Lietuvos buriuotojų sąjungoje. Prieš tai jis buvo atsakingas už kreiserinį buriavimą, regatas. Jis patikino, jog pirmasis jo uždavinys bus išlaikyti tą aukštą lygį, kuris jau buvo sukurtas ankstesnės komandos. Taip pat bus siekiama, į sąjungą pritraukti daug jaunų, aktyvių buriuotojų, kurie turi idėjų, regatų organizavimui pasitelkti savanorius, kurie gautų įdomios patirties, vystyti, geografiškai plėsti vaikų buriavimo mokymą. Vienas iš sunkiausių iššūkių naujojo vadovo laukia, jei Klaipėda būtų išrinkta kaip garsios pasaulyje „Volvo Ocean Race“ regatos uostas. Tuomet tektų susitelkti visai buriuotojų bendruomenei. 

Lietuvos buriuotojų sąjunga vienija 25 buriuotojų klubus, kuriems priklauso daugiau nei 500 buriuojančiųjų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius