Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 26

Čempionas darda žemyn – narkotikai, alkoholis privedė prie ligoninės Meksikoje

Janas Ullrichas buvo vienas geriausių pasaulio dviratininkų, bet dabar gydosi ligoninėje Meksikoje.
Janas Ullrichas
Janas Ullrichas / „Scanpix“ nuotr.

Janas Ullrichas vėl nutrūko ir patyrė rimtų sveikatos bėdų, – rašo „De Telegraaf“.

Buvusi Vokietijos dviračių sporto žvaigždė paguldytas į ligoninę Meksikoje.

Buvęs „Tour de France“ nugalėtojas gruodžio pradžioje šventė savo 48-ąjį gimtadienį Kuboje. Ten su draugais jis siekė pamiršti skyrybas su buvusia drauge.

J.Ullrichas po šventės turėjo grįžti į Europą, bet kelionė sustojo Meksikoje, nes ten jis pasijautė itin prastai.

Anot Vokietijos „Bild“ laikraščio, dėl to kaltas alkoholis ir narkotikai.

Meksikos ligoninėje J.Ullrichą aplankė buvęs jo varžovas Lance'as Armstrongas. Pranešama, kad amerikietis dviratininkas yra siūlęs savo pagalbą vokiečiui ir anksčiau.

Pastaruoju metu J.Ullrichas gyveno Maljorkoje, bet būdavo ir Šveicarijoje, kur vėl keliaus dėl reabilitacijos. Priklausomybę nuo žalingų įpročių jis jau gydėsi Šveicarijoje 2018 metais.

J.Ullrichas yra pasakojęs anksčiau apie griūtis savo gyvenime.

„Mano geri draugai, kaip Lance'as, išgelbėjo mano gyvenimą. Aš beveik miriau. Pamiršau daugumą svarbiausių dalykų savo gyvenime: šeimą, vaikus, savo dviratį, savo draugus“, – yra kalbėjęs buvęs dviratininkas.

„Scanpix“ nuotr./Janas Ullrichas
„Scanpix“ nuotr./Janas Ullrichas

Jis ne pirmus metus grumiasi su priklausomybėmis narkotikams, bet valios pristinga.

2017 metais J.Ullrichas buvo pripažintas kaltu Šveicarijoje dėl avarijos, per kurią vairavo išgėręs, o susižeisti buvo du žmonės. Tais pačiais metais įvyko jo skyrybos su antrąja žmona, su kuria susilaukė trijų vaikų.

2018 metais buvęs dviratininkas suimtas policijos, kuomet Maljorkoje visiškai girtas įsiveržė į garsaus Vokietijos aktoriaus Tilo Schweigerio namus ir jam grasino.

2019 metais J.Ullrichas buvo kaltinamas užpuolimu, kai atakavo prostitutę viename iš Frankfurto viešbučių. Jam teko keliauti į psichiatrijos ligoninę.

J.Ullrichas pats yra augęs sudėtingomis aplinkybėmis. Jis yra pasakojęs, jog tėvas buvo alkoholikas ir stipriai primušė, kai jam tebuvo šešeri.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Janas Ullrichas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Janas Ullrichas

Prestižines „Tour de France“ lenktynes J.Ullrichas yra laimėjęs 1997 metais. Dar po dvejų metų nugalėjo ir „Vuelta a Espana“ varžybose, o 2000 metais iškovojo auksą ir sidabrą Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse.

2002 metais J.Ullrichas neteko vairavimo teisių, kai buvo pričiuptas girtas už vairo. Jo organizme buvo rasta amfetamino. Kadangi narkotikai nebuvo pripažinti itin keičiantys sportinį pasirodymą, jam buvo skirta trumpa diskvalifikacija.

Jis buvo grįžęs į sportą, bet 2006 metais apkaltintas dopingo vartojimu. Įrodymų trūko ir 2007 metais J.Ullrichas baigė karjerą, pareiškęs, kad per sportinę karjerą jis nevartojo dopingo.

Tačiau 2011 metais Sporto arbitraže jo kaltė buvo įrodyta, paskui prisipažino ir pats J.Ullrichas. Tiesa, kitaip nei dopingą vartojęs L.Armstrongas, vokietis išlaikė savo trofėjus.

„Beveik visi tuo metu vartojo draudžiamus preparatus, – aiškino J.Ullrichas. – Aš nevartojau kažko kito, ko nevartojo kiti. Sukčiavimas būtų, jei būčiau įgavęs pranašumą, bet šiuo atveju taip nebuvo. Aš tiesiog norėjau įsitikinti, kad turime vienodas galimybes.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius