Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 07 23

Šampanas ir anekdotai lydėjo Chriso Froome'o ketvirtą triumfą „Tour de France“

Važiuodamas šviesiai geltonu dviračiu, kurio spalva buvo labai panaši į lyderio marškinėlius, titulą gynęs Chrisas Froome'as sekmadienį ketvirtą kartą tapo čempionu „Tour de France“ lenktynėse, kurios šiemet buvo bene atkakliausios.
Chrisas Froome'as triumfavo „Tour de France“ dviračių lenktynėse.
Chrisas Froome'as triumfavo „Tour de France“ dviračių lenktynėse. / „Scanpix“ nuotr.

Kenijoje gimęs 32 metų britas finišavo 54 sekundėmis aplenkęs kolumbietį Rogobertą Uraną bendroje įskaitoje – gana trapiu pranašumu, nes anksčiau Ch.Froome'as savo artimiausius persekiotojus aplenkdavo daugiau nei minute.

Tai buvo trečioji iš eilės „Team Sky“ komandos dviratininko pergalė. Pirmoji atėjo 2013 metais.

Praėjusių metų vicečempionas prancūzas Romainas Bardet atsiliko nuo lyderio 2 min. 20 sek. ir užėmė trečiąją vietą. Nuo jo vos sekunde atsiliko ispanas Mikelis Landa – Ch.Froome'o bendražygis. Italas Fabio Aru finišavo penktas.

Laikantis lenktynių tradicijų, 21-asis etapas buvo svarbus tik sprinteriams, nes kova bendroje įskaitoje baigėsi prieš tai – 20-ajame etape šeštadienį.

Nyderlandų dviratininkas Dylanas Groenewegenas laimėjo paskutinė etapą, aplenkęs vokietį Andre Greipelį ir norvegą Edvaldą Boassoną Hageną.

Tuo tarpu sekmadienį Ch.Froome'as ir likęs peletonas ramiai suko ratus Paryžiuje ir finišavo, kaip įprasta, Eliziejaus laukuose.

Ch.Froome'ui tereikia dar vieno titulo, kad pakartotų „Tour de France“ rekordą – iki šiol penkis kartus čempionais yra tapę Jacquesas Anquet, Eddie Merckxas, Bernardas Hinault ir Miguelis Indurainas.

Per paskutinį etapą Ch.Froome'as smagiai šnekučiavosi su dusyk šias lenktynes laimėjusiu Alberto Contadoru – ispanų dviračių sporto veteranu.

Greta raudonais baltais su taškučiais pažymėtais marškinėliais važiavo prancūzas Warrenas Barguilas, tapęs geriausių kalnų dviratininku. Jis keitėsi anekdotais su australu Michaelu Matthewsu, vilkėjusiu žaliais marškinėliais, kurie atitenka geriausiam lenktynių sprinteriui.

„Scanpix“ nuotr./Chrisas Froome'as triumfavo „Tour de France“ dviračių lenktynėse.
„Scanpix“ nuotr./Chrisas Froome'as triumfavo „Tour de France“ dviračių lenktynėse.

Ch.Froome'o komandos draugai leido sau gurkšnoti šampaną, susidauždami taurėmis su „Team Sky“ lyderiu, o atvažiavus į Paryžių juos sveikino minios sirgalių.

Dviratininkai džiaugėsi atlaikę lenktynes, nes jose anksčiau laiko krito vienu favoritų laikytas australas Richie Porte, Ch.Froome'o bendražygis Geraint'as Thomasas. Markas Cavendishas, 30 etapų laimėjęs britas ir Marcelis Kittelis – šiais metais laimėjęs penkis etapus – irgi pasitraukė dėl traumų, patirtų per griūtis.

Vienintelis „Tour de France“ šiemet važiavęs lietuvis Ignatas Konovalovas iš varžybų pasitraukė devintajame etape, nusprendęs nepalikti jėgas praradusio savo komandos FDJ lyderio Arnaud Demare'o.

Kiti šventė lenktynių pabaigą. „Gal įsmuksiu į vonią“, – juokavo prancūzas Yoannas Offredo, kai jam važiuojant pro gimtąsias vietas privažiavo žurnalistai ir paklausė, kaip jis jaučiasi taip arti šalia namų.

Kitas dviratininkas Cyrilas Gautier paprašė savo draugės Caroline rankos – pasiūlymas tuoktis buvo užrašytas ant lapo, o besišypsantis prancūzas pabučiavo filmavimo kamerą.

„Scanpix“ nuotr./Chrisas Froome'as triumfavo „Tour de France“ dviračių lenktynėse.
„Scanpix“ nuotr./Chrisas Froome'as triumfavo „Tour de France“ dviračių lenktynėse.

Ch.Froome'as važiavo ramiai. Jis nespindėjo ryškiai šiose lenktynėse, nes nelaimėjo nė vieno etapo, bet taip buvo ir JAV dviračių sporto legendai Gregui Lemondui, kai jis trečią kartą laimėjo lenktynes 1990 metais.

Ištvermė ir gebėjimas atlaikyti įtampą ir varžovų atakas lėmė Ch.Froome'o pergalę šių metų „Tour de France“.

„Scanpix“ nuotr./Chrisas Froome'as triumfavo „Tour de France“ dviračių lenktynėse.
„Scanpix“ nuotr./Chrisas Froome'as triumfavo „Tour de France“ dviračių lenktynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius