-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 25

Contadoras trečią kartą laimėjo dviračių lenktynes „Tour de France“ (nuotraukos)

2007 ir 2009 metais prestižinėse daugiadienėse dviračių lenktynėse „Tour de France“ triumfavęs ispanas Alberto Contadoras sekmadienį trečią kartą karjeroje prie Paryžiaus triumfo arkos kėlė nugalėtojo šampano taurę. Vienintelis lietuvis Ignatas Konovalovas bendrojoje įskaitoje užėmė 127-ą vietą.
Alberto Contadoras „Tour de France“ laimėjo trečią kartą
Alberto Contadoras „Tour de France“ laimėjo trečią kartą / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Per atkaklią 97-ųjų lenktynių „Tour de France“ kovą „Astana“ komandos lyderis A.Contadoras sugebėjo įrodyti savo pranašumą ir galutinėje įskaitoje įveikęs 3641,4 kilometro 39 sek. aplenkė pagrindinį savo varžovą „Team Saxo Bank“ narį Andy Schlecką iš Liuksemburgo. Trečias liko „Rabobank“ ekipos dviratininkas Denisas Menšovas. Rusas nuo nugalėtojo atsiliko 2,01 min.

Įdomu, kad titulą apgynęs A.Contadoras ir A.Schleckas pernai taip pat dalijosi atitinkamai pirmą ir antrą vietas. „Andy kitais metais vėl bus mano pagrindinis varžovas. Lauks labai įtempta dvikova“, – po finišo sakė 27 metų ispanas.

Sekmadienį paskutiniame, 20-ame, 102,5 km ilgio etape nugalėjo britas Markas Cavendishas. Iš viso jis šiose lenktynėse laimėjo penkis etapus. Geriausio „Torur de France“ sprinterio vardas ir žalieji marškinėliai atiteko italui Alessandro Petacchi.

Vienintelis lenktynėse dalyvavęs lietuvis I.Konovalovas paskutinio etapo sekmadienį finišo liniją kirto 161-as. Bendrojoje įskaitoje „Cervelo Test Team“ komandos narys tarp 170 dviratininkų užėmė 127-ą vietą. Nuo nugalėtojo A.Contadoro jis atsiliko 3 val. 23 min. ir 36 sek.

Neįprastai lenktynes baigė septyniskart „Tour de France“ nugalėtojas Lance'as Armstrongas. 38 metų amerikietis ir jo „RadioShack“ komandos nariai rizikavo būti diskvalifikuoti, kai pasirodė su neoficialiais L.Armstrongo kovos su vėžiu fondą reklamuojančiais marškinėliais.

Legendinis dviratininkas jau anksčiau paskelbė, kad šios lenktynės „Tour de France“ – paskutinės jo karjeroje. Tiesa, grįžusio į tėvynę amerikiečio laukia teismų maratonas. Jam pateikti kaltinimai dėl melo ir apgaulės dopingo bylose, kai jis dar vilkėjo „US Postal“ komandos marškinėlius.

Įdomu, kad tai jau antros lenktynės „Tour de France“ iš eilės, kai jų nedrebino dopingo skandalai. „Lieka konstatuoti, kad dviračių sportas ėmėsi itin griežtų priemonių prieš dopingą ir tai akivaizdžiai davė rezultatą“, – sakė „Tour de France“ direktorius Christianas Prudhomme'as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius