-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 14

D.Gudzinevičiūtė prasitarė, kad olimpiečius vakcinavo tik dvi Europos šalys

Trečiadienį iki Tokijo olimpinių žaidynių lieka 100 dienų. Ta proga Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) surengė virtualią spaudos konferenciją, kurioje organizacijos prezidentė Daina Gudzinevičiūtė ir mūsų šaliai atstovaujantys sportininkai papasakojo apie pasirengimą varžyboms, saugumą ir kitus aktualius dalykus.
Daina Gudzinevičiūtė
Daina Gudzinevičiūtė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Šiuo metu turime 28 kandidatus. Vieni yra iškovoję kelialapius sau, kiti – Lietuvai. Sąrašas dar gali keistis ir manau, kad galutinė komandos sudėtis paaiškės tik likus kelioms savaitėms iki atidarymo, kai baigsis paskutinės atrankos varžybos. Norisi, kad sportininkų būtų kuo daugiau ir jie galėtų išsipildyti savo svajones. Olimpinės žaidynės – kiekvieno sportininko tikslas ir patirtis dalyvaujant ten yra neįkainuojama. Tikiuosi, kad mūsų komanda dar bus gausesnė“, – vylėsi LTOK prezidentė D.Gudzinevičiūtė.

Ji neslėpė, kad prieš ketverius metus vaikščiodama Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių kaimelyje svajojo, kad Lietuvai atstovautų apie 100 sportininkų.

Vis dėlto pastarųjų metų tendencijos nedžiugina. Nuo 68 atletų, kurie startavo prieš ketverius metus Brazilijoje, sąrašas susitraukė beveik dvigubai.

„Situacija nedėkinga ir liūdna, tačiau tikiu, kad olimpinėse žaidynėse kovos visi geriausi. Apie to priežastis jau esame kalbėję ne kartą. Delegacija bus mažesnė, bet tikiu, kad medalių bus. Turiu savo favoritus, bet nenoriu pavardžių įvardinti, nes tai jiems būtų papildomas psichologinis krūvis“, – šypsojosi LTOK prezidentė.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Daina Gudzinevičiūtė
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Daina Gudzinevičiūtė

Tokijo olimpinių žaidynių organizacinis komitetas tvirtina, kad šiemetinės žaidynės bus parengtos geriausiai iš visų, kurios buvo iki šiol.

„Taip jie teigia beveik prieš kiekvienas olimpines žaidynes, tačiau Tokijas tikrai bus kitoks. Sportininkų saugumas šį kartą bus prioritetinis klausimas. Gal kiek ir liūdna, bet šį kartą sportininkai negalės aplankyti savo kolegų kitose varžybose, negalės išvykti pasiblaškyti į miestą. Į olimpinį kaimelį jie galės atvykti irgi tik likus penkioms dienoms iki starto ir išvykti po dviejų dienų. Kiekvieną dieną atletai bus testuojami. Olimpiniuose kaimeliuose bus apsaugos ne tik nuo COVID-19, bet ir nuo tokių dalykų kaip žemės drebėjimai“, – pasakojo D.Gudzinevičiūtė.

LTOK vadovė taip pat pasidžiaugė, kad šiuo metu iš visų Europos šalių savo olimpiečius vakcinavo tik dvi šalys – Lietuva ir Izraelis.

Konferencijoje dalyvavo ir viena didžiausių Lietuvos vilčių Andrius Gudžius.

Disko metikas su kitais šalies lengvaatlečiais šiuo metu lieja prakaitą stovykloje Turkijoje.

„Kalbant apie pasirengimą olimpinėms žaidynėms, situacija pusiau aiški, pusiau – ne. Iš pradžių planavau tarptautines varžybas pradėt gegužės 19-ąją, tačiau kiek netikėtai iš jų disko metimas buvo pašalintas. Dabar planas startuoti – birželio 8-ąją. Manau, kad iki Tokijo turėsiu kokias 5-6 tarptautines varžybas. Dar kokios keturios laukia Lietuvoje – norisi, kad ir mūsų šalies sirgaliams būtų šiokia tokia pramoga pamatyti startus, kad ir per automobilio stiklą“, – humoro jausmo nestokojo A.Gudžius.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Andrius Gudžius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Andrius Gudžius

Kita mūsų šalies lengvosios atletikos šeimos narė Daina Zagainova neseniai sugrįžo iš Turkijos, bet jau netrukus išvyksta į stovyklą Ispanijoje.

Trišuolininkė pasidžiaugė, kad pastarosiomis savaitėmis keliauti Europoje jau tampa gerokai paprasčiau.

„Džiaugiuosi, kad tiek Turkijoje, tiek Ispanijoje nėra jokių didelių suvaržymų dėl koronaviruso. Abejose šalyse užtenka tik neigiamo testo rezultato ir gali sportuoti. Tai stipriai palengvina pasirengimą“, – teigė lengvaatletė.

Tokijo olimpinės žaidynės prasidės liepos 23-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius