Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 01 02

D.Labanauską eliminavęs olandas krito pasaulio čempionato finale

Lietuvį Darių Labanauską pasaulio smiginio čempionato ketvirtfinalyje eliminavęs olandas Michaelas van Gerwenas krito turnyro finale. Jį įveikė ir čempionu pirmą kartą karjeroje tapo škotas Peteris Wrightas, nugalėjęs pirmąją vietą pasauliniame smiginio reitinge užimantį varžovą 7:3.
Peteris Wrightas tapo pasaulio čempionu
Peteris Wrightas tapo pasaulio čempionu / „Scanpix“ nuotr.

Su 7-uoju reitingu čempionate dalyvavęs 49-erių škotas už pergalę susižėrė net 500 tūkst. svarų sterlingų. Po šio turnyro jis reitinge pakils į antrąją vietą ir atsiliks tik nuo finale nugalėto M.van Gerweno.

Šie žaidėjai pasaulio čempionate buvo susitikę ir 2014 m., o tuomet pergalę iškovojo olandas.

Pastarajam už patekimą į finalą atiteko 200 tūkst. svarų sterlingų.

Finalas susiklostė itin permainingai. P.Wrightas užtikrintai pradėjo kovą ir išsiveržė į priekį 2:0, bet tuo pačiu jam atsakė ir varžovas, o rezultatas po keturių setų buvo lygus – 2:2.

M.van Gerwenas turėjo pranašumą ir tolesniuose setuose, bet ne kartą klydo ir P.Wrightas tuo pasinaudojęs vėl susigrąžino pranašumą – 4:2.

Nors olandas dar sugebėjo laimėti septintąjį setą, tačiau škotas atlaikė tituluoto 30-mečio varžovo spaudimą ir iškovojo didžiausią karjeros pergalę, užbaigdamas kovą trimis laimėtais setais paeiliui.

M.van Gerwenas turnyro ketvirtfinalyje eliminavo įspūdingai pasaulio čempionate pasirodžiusį ir pirmą kartą tarp aštuonių stipriausių pasaulio smiginio žaidėjų patekusį D.Labanauską. Olandas šią kovą laimėjo 5:2, bet lietuviui nepaisant nesėkmės atiteko solidus 50 tūkst. svarų sterlingų prizas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius