Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 22

D.Labanausko kelyje – Australijos „burtininkas“: „Jį nustebinti bus sunku“

Antradienio vėlyvą popietę Dariaus Labanausko laukia svarbiausia šio sezono kova. Londono Alexandra rūmuose vykstančiame PDC pasaulio smiginio čempionate vienintelio mūsų šalies atstovo laukia antrojo etapo akistata su tituluotu australu Simonu Whitlocku.
Simonas Whitlockas ir Darius Labanauskas
Simonas Whitlockas ir Darius Labanauskas / „Scanpix“ nuotr.

Šios dvikovos nugalėtojas pateks į trečiąjį etapą – šešioliktfinalį. Jame lietuvio arba australo lauktų penkioliktą reitingą turinčio ir galingai Londone atrodančio lenko Krzysztofo Ratajskio egzaminas.

Dar kitame etape tektų susitikti su antrąjį reitingą turinčiu ir pasaulio čempiono titulą ginančiu škotu Peterisu Wrightu (susitinka su vokiečiu Gabrieliui Clemensu).

44-erių D.Labanauskui (PDC-46) antradienio akistata bus antroji šiame pasaulio čempionate. Penktadienį vykusioje pirmojoje dvikovoje garliaviškis nepaliko vilčių kinui Chenganu Liu ir taikinį atakavo pavydėtinu trijų strėlyčių vidurkiu – 96.07 taško.

„Scanpix“ nuotr./Darius Labanauskas
„Scanpix“ nuotr./Darius Labanauskas

Geresnį vidurkį pirmajame etape tarp 64 dalyvių pademonstravo vos penki smiginio meistrai: belgas Kimas Huybrechtsas (104.05), airis Steve'as Lennonas (96.95) ir anglai Ryanas Meikle (96.66), Ryanas Searle (98.31) ir Scottas Waitesas (96.13).

18 reitingą šiame planetos čempionate turinčiam Simonui Whitlockui tai bus pirmoji turnyro kova ir tai gali būti nežymus D.Labanausko pranašumas.

Juolab, kad su australu jis jau yra praeityje susitikęs tris sykius ir du kartus šventė pergalę.

„Tai yra žaidėjas, kuris turi labai daug patirties įvairiuose turnyruose, o pastaruoju metu demonstruoja labai gerą smiginį. Reikės žaisti taip pat, kaip pirmajame etape ar net geriau – tik tokiu atveju galiu tikėtis rimtos kovos. Prasčiau prieš Whitlocką žaidžiant nelabai ką pasieksi. Tiesiog reikia pačiam žaisti stipriai ir tada jau žiūrėsime, kaip bus“, – 15min sakė D.Labanauskas.

„Scanpix“ nuotr./Darius Labanauskas
„Scanpix“ nuotr./Darius Labanauskas

PSC ture A.Whitlockas išsiskiria ir dar viena ypatybe, kuri ne visada patinka australo priešininkams.

„Reikia nusiteikti, kad po kelių metimų taikinio trigubas laukelis bus kaip senas. Australas pasižymi tuo, jog žaidžia strėlytėmis, kurias traukiant labai išpašomas taikinys“, – šypsojosi D.Labanauskas.

Anot lietuvio, gana nesunkia iškovota pergalė pirmajame mače gali būti svarbi psichologiškai.

„Man tie pirmieji mačai yra labai svarbūs, nes norisi pajausti čempionato atmosferą, apsiprasti su scena ir taikiniu. Viskas gana nauja, taisyklės šiemet irgi kiek kitokios nei pernai. Labai gerai, kad pirma kova buvo lengvesnė. Tuo tarpu Whitlockui tai bus čempionato startas. Prieš kovą jis nežinojo su kuo teks žaisti, aš žinojau tiek prieš pirmą dvikovą, tiek po jos – galbūt tai irgi šioks toks pliusas. Visgi Whitlockas – aukšto lygio žaidėjas, turi savo taktiką, ritmą, nelabai kuo jį nustebinsi“, – svarstė D.Labanauskas.

51-erių metų „burtininko“ pravardę turinčiam S.Whitlockui tai yra jau tryliktasis PDC pasaulio čempionatas. Dar penkis kartus jis žaidė BDO organizacijos planetos čempionate.

2010-aisiais jis pasiekė finalą, kuriame 3:7 nusileido legendiniam Philui Taylorui, 2012 ir 2014 metais žaidė pusfinalyje.

„Scanpix“ nuotr./Simonas Whitlockas
„Scanpix“ nuotr./Simonas Whitlockas

D.Labanausko patirtis – kiek kuklesnė – trys PDC pasaulio čempionatai ir keturios BDO planetos pirmenybės.

Londonui sunkiai vaduojantis iš koronaviruso gniaužtų, prieš pat čempionato pradžią buvo nuspręsta atsisakyti žiūrovų, tad ir atmosfera Alexandra rūmuose šiemet yra gerokai ramesnė nei įprastai.

„Ne vienerius metus praleidau BDO organizacijoje, o ten žiūrovų yra gerokai mažiau ir jie turnyruose ne tokie triukšmingi, taigi jaučiuosi Londone tikrai komfortabiliai. Garsinį foną po gerų metimų girdi ne tik televizijos žiūrovai, bet ir mes. Atmosfera ne tokia triukšminga, bet visas yra gerai“, – šypsojosi D.Labanauskas.

S.Whitlocko ir D.Labanausko dvikova antradienį turėtų prasidėti apie 16 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius