-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 19

Daivai Rakauskaitei – dar vienas Europos moterų oro balionų čempionato sidabras

Vilnietė karšto oro balionų pilotė Daiva Rakauskaitė apgynė Europos vicečempionės titulą. Nyderlanduose vykusiose 3-iosiose žemyno moterų pirmenybėse ji vėl iškovojo sidabro medalį, nusileisdama tik lenkei Ewai Prawickai-Linke.
Daivos Rakauskaitės balionas (kairėje)
Daivos Rakauskaitės balionas (kairėje) / Eglės Digrytės nuotr.

Šių metų čempionato dalyvių nelepino rudeniški orai, todėl įvyko tik trys skrydžiai, per juos pilotėms buvo skirtos vos septynios užduotys. D.Rakauskaitės sąskaitoje – 5 049 taškai iš 7 000 galimų. Daugiau nei 5 000 taškų surinko tik ji ir nugalėtoja (5 168 taškai).

Įdomu, kad nė vienoje užduotyje D.Rakauskaitės rezultatas nebuvo geriausias. Tik kartą sportininkė buvo antra, triskart – ketvirta.

Antrą vietą lietuvė buvo iškovojusi ir prieš trejus metus vykusiame čempionate.

Dar viena lietuvė – Agnė Simonavičiūtė – šiemet užėmė penktą vietą. Paskutinėje užduotyje pasiekusi geriausią rezultatą, ji iš viso surinko 4 615 taškų. Beje, po pirmo skrydžio A.Simonavičiūtė buvo pirma tarp visų dalyvių, bet po vėlesnių užduočių pozicijos nebeišlaikė. Tuo metu D.Rakauskaitė gerokai pašoko į viršų. Šiemet A.Simonavičiūtė sėkmingai pasirodė ir Europos čempionate – užėmė 22-ą vietą, aukščiausią iš visų dailiosios lyties atstovių.

asmeninio archyvo nuotr./Daiva Rakauskaitė su komandos nariais
asmeninio archyvo nuotr./Daiva Rakauskaitė su komandos nariais

Moterų čempionate dalyvavo dar trys lietuvės. Viena jauniausių šalies piločių Miglė Vaitulevičiūtė su 4 048 taškais – 11-a, Kristina Sūnaitienė (3 391 taškas) – 17-a, Rita Naujalienė (2 804 taškai) – 23-ia. Lietuvos nacionalinė komanda buvo viena gausiausių varžybose. Tiek daug piločių – penkias – į čempionatą atsiuntė tik Vokietija. E.Prawicka-Linke konkuravo su dar dviem tautietėmis – beje, visos trys lenkės pakliuvo į pirmą dešimtuką. Užtat ankstesnė čempionė britė Lindsay Muir liko 12-a.

Iš viso Drenthe provincijoje šiaurės Nyderlanduose surengtame čempionate varžėsi 30 sportininkių.

Pirmasis Europos moterų oro balionų čempionatas buvo surengtas 2010-aisiais Alytuje. Jį laimėjo Slovėnijos atstovė Gabriela Slavec. Tuomet aukščiausiai – iki ketvirtos vietos – iš aštuonių lietuvių piločių pakilo K.Sūnaitienė, o D.Rakauskaitė liko žemiau.

Tarptautinės aeronautikos federacijos (FAI) varžybų kategoriją – pasaulio ir žemynų moterų oro balionų čempionatus – prieš keletą metų pasiūlė oreivis iš Nemunaičio Gintaras Šurkus. Jo iniciatyvą palaikiusi FAI konferencija suteikė Lietuvai teisę atversti pirmą užgimstančios istorijos puslapį, praėjusio čempionato, vykusio 2012 metais, šeimininke tapo Vokietija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius