Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 04 /13:22

Dalia Grybauskaitė apdovanojo sportininkus, ordinas įteiktas ir Rūtos Meilutytės treneriui Jonui Ruddui

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Kūno kultūros ir sporto dienos proga už Lietuvos vardo garsinimą ir nuopelnus sportui apdovanojo 2012 metų Europos ir pasaulio čempionatuose bei olimpinėse žaidynėse prizines vietas iškovojusius šalies sportininkus.
Lietuvos sportininkams - apdovanojimai iš prezidentės Dalios Grybauskaitės rankų
Dalia Grybauskaitė ordiną įteikė ir Rūtos Meilutytės treneriui Jonui Ruddui / Luko Balandžio nuotr.

Pasak šalies vadovės, atstovaudami Lietuvai ir pildydami mūsų šalies laimėjimų kraitį, sportininkai aukso raidėmis įrašo Lietuvos vardą į viso pasaulio sporto istoriją.

„Lietuvoje gausu talentingų sportininkų ir gerų trenerių. Tai liudija įvairiose amžiaus grupėse pasiekti Jūsų laimėjimai. Sportas mūsų šalyje turi gražias perspektyvas sėkmingai plėtotis ir augti, tačiau ateities pergalėms būtina ne tik paspartinti sporto bazių statybą, bet ir pagerinti sporto finansavimą“, – iškilmingoje ceremonijoje kalbėjo prezidentė

Prezidentės teigimu, Lietuvos sportininkų triūsas treniruočių metu ir pasiaukojimas siekiant pergalių tapo pavyzdžiu ir suvienijo visą tautą.

Šalies vadovei spausti ranką sportininkams teko virš šimto kartų: „Pirmą kartą šioje salėje yra tiek daug žmonių, nors kvietėme beveik vien sportininkus. Šie metai yra neeiliniai ne tik todėl, kad vyko olimpinės žaidynės, tačiau ir apdovanojimų aukščiausiose sportinėse varžybose skaičiumi. Sportininkai – mūsų šalies ambasadoriai, garsinantys Lietuvos vardą pasaulyje, tad noriu jiems padėkoti visos valstybės vardu“.

Valstybės vadovė padėkojo treneriams, sporto specialistams ir aistruoliams, be kurių paramos ir pasiaukojančio darbo nebūtų Lietuvos pasiekimų, bei palinkėjo sportininkams ir toliau siekti skambių pergalių, garsinančių mūsų šalį visame pasaulyje.

2012 metais įvairaus amžiaus grupių Europos ir pasaulio čempionatuose Lietuvos sportininkai jau yra iškovoję per 300 medalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius