Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 17

Dano Pozniako atminimo turnyro finale kovos keturi Lietuvos boksininkai

Vilniuje vykstančiame pirmojo Lietuvos olimpinio čempiono Dano Pozniako atminimo VII tarptautiniame jaunimo (iki 18 metų) bokso turnyre šeštadienį vyko pusfinalio kovos. Dešimties svorio kategorijų varžybų pusfinalio barjerą sėkmingai įveikė bei į finalą pateko keturi Lietuvos boksininkai.
Bokso turnyras Vilniuje
Bokso turnyras Vilniuje / Alfredo Pliadžio nuotr.
Temos: 1 Danas Pozniakas

Čempiono titulą ginantis Eimantas Stanionis svorio kategorijos iki 64 kg pusfinalyje taškais 15:8 įveikė rusą Nikitą Podkorytovą. Finale E. Stanionio varžovu bus ukrainietis Artiomas Solovjovas.

Svorio kategorijoje iki 52 kg Viktoras Komkovas pusfinalyje 15:13 nugalėjo ukrainietį Aleksandrą Meleniuką. Finale V. Komkovo varžovas bus prancūzas Semvelis Kistuhurry'is.

Svorio kategorijoje iki 69 kg į finalą pateko lietuvis Artūras Filipovičius. Pusfinalyje A. Filipovičius po labai atkaklios kovos 8:8 (pergalė mažaisiais taškais 29:25) įveikė baltarusį Maksimą Šyslionoką.

Be kovos kelialapį į finalą pelnė sunkiasvoris (+91 kg) Danielis Makarevičius. Lietuvio varžovas pusfinalyje nekovojo dėl ligos. Finale D. Makarevičius susitiks su ukrainiečiu Bogdanu Blažko.

Ligos bei traumos sutrukdė ir lietuviams. Pergalingame ketvirtfinalyje traumą patyrė vienas šios (+91 kg) svorio kategorijos favoritų Rytis Čepas, jam lūžo rankos pirštas.

Dėl ligos pusfinalyje negalėjo kovoti ir Edgaras Limanas (svorio kategorija iki 81 kg).

„Finale tikimės pergalių iš V.Komkovo ir E.Stanionio. Pastarasis yra mūsų jaunimo rinktinės lyderis. Aišku, finale jam bus sunku, nes prieš tai jis turėjo kelias sunkias kovas. Tikiuosi, kad V.Komkovas finale pranoks varžovą iš Prancūzijos, nes namuose ir sienos padeda. Favoritu buvo laikomas ir pats jauniausias turnyro dalyvis A. Filipovičius, tačiau jam kovoti trukdo liga. Dar neaišku, ar jis sekmadienį galės kovoti. D. Makarevičiaus finale laukia labai pajėgus varžovas iš Ukrainos. Gaila, kad dėl traumos pasitraukė kitas sunkiasvoris R. Čepas. Turim keturis lietuvius finale. Manau, kad tai geras rezultatas, nes turnyre susirinko daug gerų boksininkų iš visos Europos“, – sako Lietuvos bokso rinktinės treneris Stanislavas Mižigurskis.

Be keturių lietuvių, finale kovos ir keturi ukrainiečiai. Į finalą pateko po du prancūzus, slovakus ir rusus, po vieną lenką, švedą, graiką, gruziną, kazachą ir norvegą.

Į Tarptautinės bokso asociacijos (AIBA) oficialų kalendorių įrašytame D.Pozniako atminimo jaunimo turnyre šiais metais dalyvavo daugiau nei 100 boksininkų iš 19 šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius