Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 16

Daug žadantį sekmadienį imtynininkams apkartino skaudūs pralaimėjimai

Pasaulio imtynių čempionate Nur-Sultane kovas tęsia graikų-romėnų stiliaus atletai.
Laimutis Adomaitis
Laimutis Adomaitis / nuotr. imtynes.lt
Temos: 1 Imtynės

Šiandien po pirmo rato šiek tiek nukraujavome ir praradome trečdalį pajėgų. Nenuskilo Laimučiui Adomaičiui (87 kg). Jis pralaimėjo kirgizui Atabekui Azisbekovui 0:4. „Du teisėjai rodė įspėjimą varžovui, bet kilimo vadovas nereagavo ir progos atsigriebti parteryje Laimis negavo“, – po kovos nusiminęs kalbėjo treneris Mindaugas Ežerskis.

L.Adomaitis po dvikovos teisėjai išliejo apmaudą: „Po kovos atkreipiau teisėjos dėmesį už pirštų laužymą ir veiksmų blokavimą.“

Patyręs meistras suprato, kad tai balsas tyruose, tačiau norėjosi kažkiek išsilieti. Kiek vėliau, atgavęs kvapą, ir apraminęs emocijas Laimutis Adomaitis apgailestavo, kad teisėjai neįžvelgė dviejų kirgizo pražangų.

„Jis man užmynė ant kojos, aš nespėjau persigrupuoti, praradau lygsvarą ir du taškus, o dar ridenimas su visiškai žemu sukabinimu. Kirgizo rankos buvo žemiau dubens, tai pajutau ir tikėjausi peržiūros. Visgi, tai nebuvo kažkokia bėda. Laiko buvo pakankamai, tikrai gaila, kad teisėjai neįžvelgė mano aktyvumo“, – apšilimo zonoje situaciją atgamino joniškietis.

L.Adomaičio viltis sutraiškė Victoras Lorinczas. Vengras aštuntfinalyje lyg volu pervažiavo kirgizą eliminavo lietuvį iš kovos dėl medalio ir išganingos penktos vietos, garantuojančios kelionę į olimpinį Tokiją.

Edgaras Venckaitis (67 kg) po nesėkmingo starto atsitiesė ir paguldė ant menčių Šiaurės Korėjos atletą Kwon Hwi Soną. „Pasiruošęs kovoti kad ir su visu pasauliu“, – po kovos dar labiau audrino save Edgaras.

Kaip įprasta, veteranas sukėlė jovalą parteryje ir nusileido nuo pernai Lenkijos rinktinės gretas papildžiusiam armėnui Gevorgui Sahakyanui. Slapčia tikėjomės, kad Europos vicečempionas ir pasaulio čempionato prizininkas iš Armėnijos nukeliaus iki finalo ir timptels Edgarą į paguodą. Norai neišsipildė ir to kaltininkas – pasaulio U-23 čempionato nugalėtojas egiptietis Mohamedas Elsayedas. Dramatiškos grumtynės baigėsi rezultatu 9:9, tačiau pagal papildomus kriterijus pergalė buvo skirta Afrikos žemyno atstovui.

Po ilgos pertraukos mačiau racionalų Viliaus Laurinaičio (97 kg) darbą. Iš šono stebint, krito į akis, kad kiek per žemai nuleista joniškiečio galva. Bet nugalėtojai neteisiami, šioje vietoje svarbiausia yra teigiamas įrašas varžybų protokoluose: Vilius Laurinaitis – Di Xiao (Kinija) 8:2.

Šiuo metu imtynių pasaulyje yra du broliai Kadžajos iš Gruzijos. Jaunesnysis Iakobis yra sunkiasvoris ir nuo jaunų dienų šluoja beveik visus medalius įvairių amžiaus grupių čempionatuose. Šį kovotoją itin gerai pažįsta Mantas Knystautas. Vyresnįjį Micheilą pramušė pernai.

Serbijos pilietybę priėmęs gruzinas praėjusiais metais atliko savotišką dublį – laimėjo bronzą pasaulio čempionate ir tapo Europos vicečempionu. Dėl patekimo į ketvirtfinalį su vyresniuoju teko grumtis Viliui. Nepaisant geros pastarųjų metų varžovo sportinės formos, tai nėra grėsmingas monstras, naikinantis viską, kas pastoja kelią.

Užsivedęs Vilius drąsiai metė iššūkį gruzinui, tačiau vėl tas nelemtas parteris. „Viską detaliai aptarėm su treneriu, viską žinojau, nežinau ką sakyti“, – susikrimtęs liejosi Vilius. Antrame kėlinuke dar pavyko sumažinti atsilikimą iki trijų taškų, bet tai buvo viskas.

Visgi maža viltis, bet dar ruseno. Serbijos gruzinas nuožmiame mūšyje palaužė karjeroje niekuo nesižymėjusi čeką Artūrą Omarovą ir dėl vietos finale kovojo su tituluotų rusu Musa Evlojevu. Stebuklas neįvyko, rusas Kadžajai nepaliko vilčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius