-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 05

Daviso taurėje Berankis po penkių setų dramos įveikė britą (nuotraukos, komentarai)

Penkių setų trileris ir daugiau nei keturių valandų įtempta permaininga kova vyko antrajame Daviso taurės mače Vilniuje tarp devyniolikmečio Ričardo Berankio ir jo bendraamžio Danielio Evanso. Galiausiai lietuvis įveikė įveikė varžovą 3:2 (6:1, 4:6, 7:6, 3:6, 6:3) ir išlygino bendrą dvikovos iki trijų pergalių Lietuva–Didžioji Britanija rezultatą 1:1.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmajame sete 198–ą vietą ATP klasifikacijoje užimantis R.Berankis tiesiog triuškino savo varžovą, tačiau britas (ATP–252) atsigriebė antrajame. D.Evansas dažnai stengėsi tik atmušti smūgius ir laukė lietuvio klaidų. Jo taktika kurį laiką pasiteisino.

Trečiajame sete atkakli kova taškas į tašką baigėsi lemiamu geimu (tie–break), kurį sėkmingiau sužaidęs 7:5 laimėjo R.Berankis. Ketvirtame sete vėl pranašesnis buvo lietuvio varžovas ir nugalėtojas sprendėsi lemiame penktame sete. R.Berankis išsaugojo daugiau jėgų nei britas ir po gražios kovos šventė pergalę.

„Nu ir nusikaliau. Tai ilgiausias ir vienas sunkiausių mačų mano karjeroje“, – sakė R.Berankis. – Gerai pataikiau, smarkiai pradėjau. Gal truputį pasisekė. Praradau momentą antrame sete. Permaininga kova vyko, bet gerai, kad pavyko paspausti ir laimėti.“

„Džiaugiamės, kad laimėjome. Sakiau, kad Daviso taurėje reitingas negalioja. Evansas tikriausiai sužaidė vieną geriausių savo mačų. Mylime savo šalį ir kovosime iki galo. Šaunuolis Ričardas, kad išlaikė“, – vertino Lietuvos rinktinės kapitonas Remigijus Balžekas.

„Varžovas nelabai patogius kamuolius siuntė ir išnaudojo silpnas vietas. Man pradėjo kojas traukti, gerai, kad britas to nematė, būtų užvaikęs“, – juokėsi pajėgiausias Lietuvos tenisininkas. Ar Laurynas Grigelis turės šansų žaisdamas su D.Evansu? „Visi turi šansų“, – trumpai drūtai atsakė R.Balžekas. Pirmajame penktadienio mače L.Grigelis buvo priverstas sausu rezultatu 0:3 (4:6, 2:6, 4:6) buvo priverstas pripažinti Jameso Wardo pranašumą.

R.Balžekas dar negalėjo pasakyti, kas šeštadienį žais dvejetų mače. „Žinau, kad tikrai žais Lukas Mugevičius, o kas bus antras dar negaliu pasakyti“, – kalbėjo rinktinės kapitonas. Britų duetą sudarys Kenas Skupski ir Colinas Flemingas.

„Fiziškai jaučiuosi gerai. Buvau pasirengęs tokiai ilgai dvikovai“, – po sekinančio mačo su R.Berankiu sakė D.Evansas. Anot jo, pirmas setas nepasisekė. „Slėgė įtampa, negalėjau susikaupti. Paskui pavyko atsipalaiduoti, paskui vėl nepavyko, paskui vėl pavyko“, – juokavo britas. Jis prisipažino, kad jo ilgiausias mačas iki šiol truko daugiausiai pora valandų.

D.Evansas sau priekaištų neturėjo: „Pažįstu Berankį iš jaunių laikų, žinau, kad jis pranašesnis. Tiesiog įvyko tai, kas turėjo įvykti.“. Britų rinktinės kapitonas Johnas Lloydas tvirtino, kad panašios pradžios tikėjosi. „Išliekame optimistais ir sieksime pergalės. Neturiu priekaištų savo žaidėjams“, – teigė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius