-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 31

Dėkui už viską: 2021-aisiais apie karjeros pabaigą skelbė būrys sporto herojų

Jie daug metų džiugino mus pergalėmis ir kova iki paskutinio prakaito lašo krepšinio aikštėse, teniso aikštynuose, dviračių lenktynėse, irklavimo kanaluose, bet 2021 metais nusprendė padėti tašką savo sportiniame kelyje.
2021 metais apie sportinės karjeros pabaigą paskelbė būrys Lietuvos sporto žvaigždžių.
2021 metais apie sportinės karjeros pabaigą paskelbė būrys Lietuvos sporto žvaigždžių.

Ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų šiemet sportui tarė „sudie“ tikras žvaigždynas.

Tarptautinio krepšinio tituluoti vilkai – Pau Gasolis, Luisas Scola, Vassilis Spanoulis, Felipe Reyesas ir ne tik jie lyg susitarę paskelbė apie karjeros pabaigą šiemet.

Iš Eurolygos pasitraukė legendinis Ispanijos treneris Aito Garcia Renesesas, praėjusią savaitę minėjęs 75 metų sukaktį. Europos krepšinis gedėjo dėl anapilin iškeliavusio Serbijos trenerio Duško Ivkovičiaus, o Lietuvos krepšinio bendruomenė – dėl buvusio krepšininko ir trenerio Mindaugo Budzinausko.

Šį mėnesį dėl širdies problemų apie pasitraukimą iš futbolo arenos prabilo 33 metų Argentinos rinktinės ir „Barcelona“ žvaigždė Sergio Aguero, vis dar nežinia, ar futbolą galės žaisti per Europos futbolo čempionatą širdies smūgį patyręs danas Christianas Eriksenas.

Po Lietuvoje vykusio salės futbolo pasaulio čempionato apie karjeros tašką čempione tapusioje Portugalijos rinktinėje paskelbė geriausiu futsal žaidėju planetoje laikomas Ricardinho. Būdamas 38-erių futbolo batelius pakabino ir vienu geriausiu žaidėju per A lygos istoriją laikytas lietuviškai kalbantis brazilas Rafaelis Ledesma, atstovavęs Kauno, Marijampolės ir Panevėžio klubams.

Asmeninio archyvo nuotr./Rafaelis Ledesma
Asmeninio archyvo nuotr./Rafaelis Ledesma

Apie pabaigą kelyje paskelbė ir motociklų sporto dievaitis Valentino Rossi, o teniso žvaigždė Naomi Osaka paskelbė apie pertrauką karjeroje dėl psichologinio spaudimo, kuris per Tokijo olimpines žaidynes kankino ir JAV gimnastikos deivę Simone Biles.

Lietuvoje gruodį sporto mėgėjus pradžiugino Rūtos Meilutytės sugrįžimas į plaukimo varžybas.

24 metų plaukikė dar nėra apsisprendusi dėl ateities, ties apsisprendimo slenksčiu yra ir dar keli vyresni tituluoti Lietuvos atletai – penkiakovininkas Justinas Kinderis, plaukikas Giedrius Titenis, krepšininkai Darjušas ir Kšištofas Lavrinovičiai.

Algirdo Kubaičio / 15min nuotr./Rūta Meilutytė
Algirdo Kubaičio / 15min nuotr./Rūta Meilutytė

O desantas ryškių asmenybių 2021 metais jau ištarė „sudie“ sportui, paskyrę jam daugybę metų ir aukštai nešę Lietuvos vėliavą.

Dėkodama mūsų šalies atletams 15min primena juos ir tai, jog dauguma ketina likti sporte ir toliau, tik atliks jau kitus vaidmenis.

Jonas Mačiulis

Nuo 2007 metų Lietuvos rinktinei jis atidavė daug vasarų ir padėjo laimėti keturis medalius svarbiausiose varžybose – pasaulio čempionate ir trejose Europos pirmenybėse.

J.Mačiulio karjeros rungtynės – 2015-ųjų metų Europos čempionato aštuntfinalis prieš Sakartvelą, kurią jis vienas savo rankomis tiesiog suplėšė. Užsiliepsnojęs Jonas tuomet pelnė 34 taškus ir surinko 50 naudingumo balų, vėliau pateko į simbolinį turnyro penketą, o tų pačių metų gruodžio pabaigoje buvo išrinktas ir geriausiu Lietuvos metų krepšininku.

Dar pavasarį padėjęs Lietuvos rinktinei patekti į 2022 metų Europos čempionatą po sezono Atėnų AEK klube jis jau nesulaukė nei kvietimo į olimpinę atranką, nei kvietimo iš savo gimtojo klubo Kauno „Žalgirio“. Tai padėjo J.Mačiuliui apsispręsti.

15min/Jonas Mačiulis
15min/Jonas Mačiulis

„Karjerą baigiu iš dalies ramia širdimi, – būdamas 36-erių rugsėjį 15min sakė J.Mačiulis. – Iš vienos pusės, karjerą norėjosi pabaigti rinktinėje ar žaidžiant aukštame lygyje. Bet jei žaidėjas yra nereikalingas, tuomet turi suprasti, jog atėjo laikas. Pasiūlymų buvo, bet nenorėjau žaisti klubuose, kuriuose trūksta profesionalumo. Visada gaila, kai baigiasi kažkoks etapas, ypač kai tai buvo gerai ir vyko aukštame lygyje. Gailesčio yra nemažai, bet niekada nenorėjau karjeros baigti žemame lygyje, dasimušti iki galo kokiame NKL. Kvietė kelios LKL komandos, bet iš jų požiūrio neatrodė, kad jos nori siekti kažkokių rezultatų.“

J.Mačiulis neliko be veiklos ir iškart prisijungė prie Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ komandos bei tapo jos konsultantu.

Laurynas Grigelis

Teniso raketę į rankas paėmė šešerių metų, su ja kasdien valandų valandas leido net 24 metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius