Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 19

Dėl seniausios taurės – rankininkų mūšis

Dėl neseniai atrastos pirmosios originalios (1966 metų) Lietuvos Didžiosios vyrų rankinio taurės taurės savaitgalį kovos Šiaulių „Universitetas“ ir Kauno „Lūšis-Sanistal“ komandos.
Ši taurė pagaminta 1966 metais.
Ši taurė pagaminta 1966 metais. / Archyvo nuotr.
Temos: 1 Rankinis

Taurę (tuomet ji vadinosi Lietuvos TVR vyrų rankinio taure) tris kartus iš eilės iškovojo Kauno „Granitas”, taigi1983 m. „Granito“ žaidėjams ji buvo įteikta visam laikui.

Siekdama atgaivinti tradicijas, Lietuvos rankinio federacija kreipėsi į Kauno „Granito-Kario“ klubo vadovybę su prašymu laikinai vėl grąžinti šį seną sporto trofėjų į apyvartą.

Sekmadienį finalo nugalėtojams bus įteikta senoji taurė, o vėliau ji bus pakeista kopija. Neoficialiais duomenimis, šis sporto trofėjus Lietuvoje dabar pats seniausias, įteikiamas komandoms nugalėtojoms.

Pirmasis Lietuvos rankinio taurės turnyras įvyko 1955 m. Tai buvo didysis rankinis, nes buvo žaidžiama futbolo aikštėse 11 prieš 11. Pirmasis mažojo rankinio – 7 prieš 7 – turnyras įvyko 1962 metais, pasibaigus pirmajam Lietuvos reguliariajam mažojo rankinio čempionatui. Skaičiuojant nuo šios datos, šią savaitę įvyks 47-asis vyrų LRT Didžiosios rankinio taurės finalas.

Nuo 1966 m. šios taurės turnyras pradėtas vadinti TVR, arba tiesiog televizijos, taurės rankinio turnyru – nuo tada moterų ir vyrų pusfinalių ir finalų rungtynės buvo transliuojamos per televiziją.

Pirmosios Šiaulių „Universiteto“ ir Kauno „Lūšies-Sanistal“ ekipų rungtynės dėl Didžiosios rankinio taurės vyks vasario 21 dieną 14 val. Kaune, o atsakomosios – vasario 22 dieną 15.30 val. Šiauliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius