Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 17

Didysis olimpinis išpardavimas: už teniso kamuoliuką sirgaliai pasirengę mokėti tūkstančius

Olimpinės žaidynės baigėsi ir atėjo pats metas didžiajam olimpiniam išpardavimui, kurio metu ištikimiausi sporto aistruoliai nepagaili apvalių sumų už įvairiausius savo dievukų varžybų atributus, pradedant teniso kamuoliukais, baigiant grėbliais, naudojamais sulyginti paplūdimio tinklinio varžybų aikštelės smėliui.
Daržoviniai balvoniukai
Daržoviniai balvoniukai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

2012 metų olimpinių žaidynių sirgaliai, nenorėdami pamiršti įspūdingo šios vasaros įvykio, už įvairius varžybų metu naudotus elementus yra pasiruošę išleisti milžiniškas sumas, rašo telegraph.co.uk.

Grėblį paplūdimio tinklinio aikštelės smėliui lyginti turbūt galima pavadinti vienu originaliausiu įsigytu olimpiniu suvenyru. Beje, pastarasis išties nemažas – plotis siekia beveik metrą (daugiau nei 90 cm, tad kažin ar šis dičkis bus itin praktiškas sodo darbams atlikti. Vis dėlto, kaip tikina „olimpinius grėblius“ pardavinėjantis Londono olimpinių ir parolimpinių žaidynių organizacinis komitetas, juos „brangins kartų kartos“.

Beje, minėtų grėblių jau parduota net šeši. Brangiausiai – tas, kuriuo buvo naudojamasi per „auksines“ moterų paplūdimio tinklinio varžybas tarp dviejų JAV komandų (jis sirgaliui kainavo daugiau nei tūkstantį litų).

Grėbliai – tik vienas iš gausybės Londono olimpiados varžybose naudotų daiktų, pardavinėjamų šiuo metu vykstančiame aukcione. Dar čia galima įsigyti stalo teniso kamuoliukų beveik už 600 litų, iečių už kone 11 tūkst. litų, estafetės lazdelių beveik už 20 tūkst. litų.

Nemažai per varžybas naudojamos įrangos elementų, kuriais naudojosi atletai ir teisėjai, padovanojami sporto mokykloms ir organizacijoms. Vis dėlto kiti reikmenys pardavinėjami internetiniame aukcione – tokiu būdu Londono olimpinių ir parolimpinių žaidynių organizacinis komitetas (angl. LOCOG – London Organising Committee of the Olympic and Paralympic Games) siekia bent iš dalies padengti milžiniškas žaidynių organizavimo išlaidas. Aukciono organizatorių teigimu, kai kurie eksponatai yra „puikus pirkinys kiekvienam Olimpiados aistruoliui ar kolekcininkui, trokštančiam į namus parsinešti žaidynių dalelę“.

Internetiniame aukcione taip pat pardavinėjamos žaidynių akimirkų nuotraukos su sporto įžymybių parašais ir kiti su olimpiada susiję daiktai – tautinės vėliavos, ceremonijų metu dėvėti kostiumai, sportininkų rezultatų lentelės, neparduoti deglai, talismanai ir suvenyrai. Pavyzdžiui, Merės Popins kostiumas iš atidarymo ceremonijos parduotas beveik už 4 tūkst. litų.

Beje, atskiroje svetainėje galima įsigyti ir stambesnių prekių – čia parduodami baldai bei įvairios apyvokos detalės iš olimpinio kaimelio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius