Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 15

Didžiausi Lietuvos sportiniai fiasko

Ilgame sporto greitkelyje neįmanoma išvengti fiasko. Tą šiais metais įrodė ir Lietuvos krepšinio rinktinė, žadėjusi iš Lenkijos parsivežti medalius. Deja...
Stebuklas neįvyko. Lietuvius įveikė ir ispanai.
Stebuklas neįvyko... / Tomo Tumalovičiaus/Reporteris.com nuotr.
Temos: 1 Latvija

Skambiomis frazėmis Lietuvos rinktinę apibūdinanti žiniasklaida, ko gero, jau pamiršo 2001 metų Europos čempionatą Turkijoje. Pralaimėjome tik du kartus, tačiau namo išvykome nepasiekę ketvirtfinalio. Pirmą kartą pralaimėjome grupės varžybose prancūzams, antrą kartą Š.Jasikevičiaus vedamai komandai aštuntfinalyje teko pripažinti brolių latvių pranašumą. Latviai tuomet Lietuvą įveikė 18 taškų skirtumu! Iškart po to atsistatydino rinktinės treneris J. Kazlauskas, o jo įpėdinis A.Sireika po dvejų metų pasipuošė Europos aukso medaliais. Taigi nėra to blogo, kas neišeitų į gera.

Slidės

Pasigirdus gandams, kad Lietuva gali nedalyvauti 2010 metų Vankuverio olimpinėse žiemos žaidynėse, į galvą šauna įvairių minčių. Vienu prasčiausių pasirodymų galime vadinti Karolio Zlatkausko dalyvavimą 10 km biatlono rungtyje 2006 metais Turine. Iš visų finišavusiųjų, jis liko paskutinis, 90-as. Skaudžiausia, kad lietuvį aplenkė nesnieguotų valstybių atstovai – Argentinos, Graikijos ir kt.

www.pliadisfoto.lt nuotr./Rolandas Gimbutis
www.pliadisfoto.lt nuotr./Rolandas Gimbutis

Plaukimas

Dar prieš 2008 m. Pekino olimpines žaidynes vykusiame Europos čempionate plaukikas Rolandas Gimbutis žadėjo užlipti ant garbės pakylos. Tačiau nepakliuvo net į 20-tuką! O Kinijoje 50 metrų plaukimo rungtyje liko paskutinis.

Trekas

Lietuvos dviratininkai jau daugelį metų garsina Lietuvą, tačiau 2007 metais Maljorkoje (Ispanija) vykęs pasaulio dviračių treko čempionatas pasibaigė pasibaisėtinai. Komandinėse 4 km persekiojimo varžybose dalyvauti turėjusi vyrų rinktinė ant treko taip ir nepasirodė, nes, neatvykus vienam dviratininkų, paraiška buvo atsiimta.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Varžybų akimirka
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Varžybų akimirka

Septynkovė

Atėnų olimpiados medalininkė Austra Skujytė tuo metu labai nustebino daugelį sporto mėgėjų. Tačiau Pekine septynkovės varžybos Austrai baigėsi jau po penkių rungčių. Trys nesėkmingi bandymai šuolių į tolį sektoriuje privertė Austrą kitas rungtis stebėti iš tribūnų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius