Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 02

Didžiausių Baltijos šalyse daugiadienių dviračių lenktynių „Baltic chain tour“ prologas vyks Vilniuje

Vilniaus miesto savivaldybė prisidės prie rugpjūtį Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje vyksiančių didžiausių daugiadienių dviračių varžybų „Baltic chain tour“ organizavimo. Miesto valdžia ir lenktynių organizatoriai bendradarbiaus derinant vieną atsakingiausių lenktynių etapų – prologą.
Penkioliktasis „Tour de France“ etapas
Dviračių lenktynės / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kultūros, sporto ir turizmo departamento direktorės Kristinos Ulevičiūtės teigimu, po daugiau nei dvidešimties metų pertraukos įvyksiančios tokio lygio lenktynės yra itin reikšmingas įvykis Lietuvos sporto istorijoje, pritraukiantis daugiatūkstantines vilniečių ir miesto svečių minias, todėl sostinės valdžia dės visas pastangas, kad užtikrintų sklandų ir saugų jų startą, rašoma organizatorių pranešime.

„Sostinėje vyks vienas atsakingiausių prestižinių lenktynių etapų, prie kurio organizavimo su malonumu prisidedame. Šiuo metu pagrindinis mūsų uždavinys yra suderinti lenktynių prologo trasą tiek atsižvelgiant į lenktynių dalyvių bei jų žiūrovų interesus, tiek ir siekiant nesutrikdyti sostinės eismo“, – teigia K. Ulevičiūtė.

Lietuvos Dviračių Sporto Federacijos (LDSF) generalinio sekretoriaus ir lenktynių organizatoriaus Lietuvoje Vaclovo Šiugždinio teigimu, Vilniaus miesto valdžios vaidmuo organizuojant lenktynes yra itin reikšmingas, užtikrinant sklandų didžiausių Baltijos šalyse lenktynių įgyvendinimą.

„Esame dėkingi Vilniaus valdžiai už tokį renginio svarbos pripažinimą bei pradėtą teikti visapusišką pagalbą lenktynių prologo trasos rengime. Atsižvelgiant į būsimų lenktynių mastą, neabejojame, kad toks bendradarbiavimas yra svarus indėlis deramo starto užtikrinime ir daugelio darbų rengime“, – sako V.Šiugždinis.

Didžiausios daugiadienės dviračių lenktynės „Baltic chain tour“ vyks 2011 m. rugpjūtį Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. Lietuvoje dviračių lenktynių trasa drieksis nuo Vilniaus iki Šiaulių, kurios svarbiausi etapai vyks Vilniaus, Panevėžio ir Šiaulių miestuose.

„Baltic chain tour“ lenktynėse dalyvaus po 3-4 komandas iš kiekvienos Baltijos valstybės bei dar apie 9 komandas iš Vokietijos, Prancūzijos, Belgijos, Italijos, Suomijos ir kt. užsienio šalių. Lenktynes sudarys penki etapai: rugpjūčio 17 d. Vilnius – Panevėžys, rugpjūčio 18 d. Panevėžys – Šiauliai, rugpjūčio 19 d. Ryga – Sigulda, rugpjūčio 20 d. Viljandi – Viljandi ir rugpjūčio 21 d. Viljandi – Talinas. Varžybų kilometražas – 834 km.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius