-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 27

Donata Rimšaitė: „Jei būčiau tiek pinigų, apie kuriuos kalbama, gavusi į rankas, neturėčiau kuo skųstis“

Iš Lietuvos išvykusi penkiakovininkė Donata Rimšaitė teigia, kad persikelti į Rusiją paskatino tai, jog gimtinėje nematė prasmės sportuoti ir jau galvojo apie karjeros pabaigą. Interviu dienraščiui „Kauno diena“ sportininkė sakė nežinanti, ar toliau sportuos ir po 2012-ųjų Londono olimpinių žaidynių.
Donata Rimšaitė
Donata Rimšaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Nemačiau tikslo sportuoti. Manau, kad dabar šalyje – labai reikalingas sujudimas: keliamos stipendijos, kažkas vyksta. Tai iš dalies rezultatas ir to, kad išvykau. Įsivaizduokite, jei aš nebūčiau išvykusi. Ką, ir toliau žmonės kankintųsi? Rankos tiesiog sviro. Tarkim, dabar visi lengvai švaistosi frazėmis apie mano pinigus. Jei aš būčiau tiek pinigų gavusi į rankas, neturėčiau kuo skųstis“, – sakė penkiakovininkė.

D.Rimšaitė pavadino absurdu dabartines sporto valdininkų pastangas raštiškais įsipareigojimais suvaržyti sportininkų migraciją.

„Tai absurdas. Juk tai yra žmogaus, jo teisių suvaržymas. Tarkime, medikas, kuris buvo išlaikomas Lietuvos valstybės, gavo algą ir nusprendė išvažiuoti dirbti į užsienį. Tai ką – jis už penkerius metus turi grąžinti pinigus, nes visko išmoko Lietuvoje? Susidaro įspūdis, kad jeigu esi sportininkas, tai jau ne žmogus, o valstybės nuosavybė", – neslėpė nusivylimo sportininkė. 

Donata neabejoja, kad valstybė dabar bijo prarasti dar daugiau gerų sportininkų, todėl „apsidraudžia, nes bijo, kad žmonės išsilakstys“.

„Aš jau pavargau, nes apie mane rašoma labai daug netiesos. Nekomentuoju Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidento Artūro Poviliūno ar Kūno kultūros ir sporto departamento generalinio direktoriaus Klemenso Rimšelio kalbų, nes nenoriu aštrinti padėties. Išvažiavau ir, tiesiai šviesiai kalbant, man vienodai turėtų žydėti sodai: aš išvažiavau, jūs rodykite, kokie esate geri, o D.Rimšaitė – bloga“, – kalbėjo D.Rimšaitė ir patikino, kad su niekuo iš Lietuvos sporto vadovų, išskyrus Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės vadovus ir keletą žurnalistų, išvykusi nebendravo.

Paklausta, ar galvoja apie Londono olimpines žaidynes, pasaulio vicečempionė teigė abejojanti, ar Lietuva duos leidimą dalyvauti jose atstovaujant Rusijai. „Vadinasi, nestartuosiu, nors, kaip sakoma, viltis – kvailių motina“, – pridūrė D.Rimšaitė.

Ji nemato ir galimybės ateityje vėl atstovauti Lietuvai. „Jeigu pradedu sportuoti atstovaudama Rusijai, tai apie kokią Lietuvą kalbame? Praktiškai Rusijoje šis klausimas yra išspręstas, tik nežinau, ar ilgai liksiu jos rinktinėje. Planuoju jai atstovauti kitais metais, jei bus galimybių – ir olimpinėse žaidynėse. Kas bus po olimpiados – neaišku. Nežinau, ar tęsiu sportinę karjerą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius